ProChile organiseert “Chilean Wine Tour” op 9 september tijdens de Dranken & Pakket Expo in Expo Houten

door | 5 sep 2013 | Nieuws, Redactie

persbericht-chile_wijnen

Voor het eerst organiseert ProChile zijn jaarlijkse proeverij in het kader van de vakbeurs Dranken & Pakket Expo op maandag 9 september in Houten. Een twintigtal Chileense producenten zal zijn wijnen presenteren aan de Nederlandse wijnprofessionals. De meeste producenten hebben reeds een importeur in Nederland, enkele zijn nog op zoek naar een afzetter.

De proeverij wordt gehouden op de eerste verdieping van Expo Houten en is doorlopend van 12.30 tot 18.00 u. De proeverij is uitsluitend voor wijnprofessionals, de toegang is gratis. Belangstellenden kunnen naast de wijnen van de exposanten ook de winnaars van de Perswijn Chileense Wijnconcours proeven. Op dezelfde verdieping bevindt zich ook de zogenaamd “Route of Senses” waar de wijnprofessionals door Chili kunnen “reizen” en de aroma’s, smaken en beelden van de Chileense wijngaarden beleven. Deze route staat voor de nieuwe classificaties van de wijngaarden die door hun oorsprong verdeeld zijn in drie regio’s: Costa, Entre Cordilleras en Andes.

Seminar Chileense wijnen 

Naast de proeverij vindt er ook om 11.00 uur een seminar plaats onder leiding van dhr. Rafael Urrejola, wijnproducent bij Viña Undurraga. Hij zal onder andere de diversiteit van de Chileense wijnen, de variëteiten en de nieuwe terroirs bespreken. Naast Rafael Urrejola zal dhr. Lars Daniëls MV, Nederlandse wijnschrijver onder andere bij Perswijn ook aanwezig zijn bij dit seminar. Zij zullen een selectie van 9 wijnen volgens de nieuwe classificatie presenteren. Wijnprofessionals, onder andere sommeliers en journalisten, zijn van harte welkom bij dit seminar en dienen zich van tevoren aan te melden.

De export van Chileense wijnen naar Nederland groeit 

In 2012 is de export van Chileense wijnen met 8.4% gestegen in vergelijking met 2011. Hierdoor hebben Chileense wijnen 12% van het totale marktaandeel, en hebben een derde plaats veroverd op de Nederlandse markt – net achter Frankrijk en Zuid-Afrika. De Chileense gebottelde wijnexport stijgt jaarlijks gemiddeld met 19%, van 1.3 miljoen kisten in 2005 naar 3.3 miljoen kisten in 2012.

Adres Expo Houten

Meidoornkade 24 | 3992 AE Houten

Tussen 09:30-18:30 rijdt een pendelbus tussen NS Station Houten en Expo Houten

Gratis parkeren bij Expo Houten | Routebeschijving op www.expohouten.nl

Aanmelden voor zowel de proeverij als voor de seminaar via www.sopexanederland.nl