Bijzondere vakbeurs “The Great Sherry Tasting”

door | 7 okt 2013 | Nieuws

sherry

Op de elfde verdieping van de Zilveren Toren, in hartje Amsterdam, vond maandag 30 september de bijzondere vakbeurs “The Great Sherry Tasting” plaats, georganiseerd door het Spaans Promotie Centrum van de Ambassade van Spanje.
Tijdens deze proeverij, die werd bijgewoond door zo’n honderd sherry liefhebbers, zijn meer dan honderd sherrywijnen geproefd van 17 verschillende bodegas uit de Jerez driehoek.
Het evenement werd geopend door de Handelsraad van de Ambassade van Spanje in Nederland, Enrique Fanjul, samen met Beltrán Domecq, voorzitter van de “Consejo Regulador Jerez-Xérès-Sherry, Manzanilla de Sanlúcar”. Deze laatste hield een presentatie voor de leden van de pers en andere geïnteresseerden, met als titel “Ontdek de wereld van Jerez”.

Succesvolle Master Classes
Terwijl een verdieping hoger de proeverij aan de gang was, vonden op de 10e verdieping van de Zilveren Toren tevens drie volgeboekte Master Classes plaats.

*       Wijnprofessional Jan van Lissum, chef Paul de Groote en sommelier Koen van der Plas van restaurant Interscaldes, winnaars van de alom bekende Copa Jerez 2012, hielden een spannende generale repetitie voor de Internationale finale van de Copa Jerez 2013 op 15 oktober aanstaande in Jerez de la Frontera. Een finale waarin zij in een competitie met vele landen uit de wereld de Nederlandse eer hoog moeten zien te houden.
*       ‘Sherry educator’ en importeur Karel de Graaf gaf een masterclass getiteld “Sherry in the shop”, waarin hij tips gaf voor een meer effectieve verkoop van sherry in de winkels.
*       Op zijn beurt hield Beltrán Domecq tot slot een proeverij van het nieuwste van het nieuwste, “Jerez en rama”: sherry zó van het vat in de fles. Puur en ongefilterd. Er werden 10 verschillende fino´s en manzanilla´s geproefd, allemaal “en rama”, die aanleiding gaven tot een levendige discussie.
*       Ook werd tijdens “`The Great Sherry Tasting” het ultieme sherryboek “Durven, Leven, Genieten” gepresenteerd. Een boek waarin op een verrassende en heldere wijze alles te vinden is over deze mooie wijnen en hun vele wijn/spijscombinatie mogelijkheden.