Biodynamisch bij Kelders wijnimport

door | 8 okt 2013 | importeurs, Nieuws

Logo_Ronadelles

Cellar Ronadelles is een klein familiebedrijf dat ligt in de schaduw van het Montsant gebergte ten zuidwesten van Barcelona. In 2002 zijn er de eerste wijnen geproduceerd.
Door de jaren is het bedrijf gegroeid tot een modern wijnbedrijf welke elegante en innovatieve wijnen op de markt brengt.
 
Het kleine toegewijde team dat werkt op het wijnbedrijf zorgt het hele jaar voor een uitstekende verzorging van de wijnstokken. Wanneer de druiven rijp zijn worden deze geselecteerd en met de hand geplukt. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de maan kalender. Op deze manier worden de druiven op het juiste tijdstip onder de beste condities geoogst. Deze traditionele werkwijze wordt  gecombineerd met moderne technologie.

Filosofie

In het begin van de twintiger jaren van de vorig eeuw verzocht een groep boeren dokter Rudolf Steiner om advies over het onderhouden van de terroir in dit gebied. Dr. Rudolf Steiner is de grondlegger van de antroposofie welke denkwijze wordt toegepast in de biologisch-dynamische landbouw. Dit resulteerde in de basisprincipes van de hedendaagse biodynamische land- en tuinbouw welke Jaune Giral en zijn team nog steeds hanteren.

Wijn maken is voor dit selecte en professionele team een passie, ‘a way of life’, wat tot uitdrukking komt in de bijzondere wijnen van Cellar Ronadelles.

De onderstaande wijnen van dit Cellar Ronaldelles heeft Kelders in zijn assortiment opgenomen;

 Flor del Montsant
 Petit Passiment
 Giral Vinyes Velles