TANGLED TREE WIJNEN – LICHT ALS DE LIEFDE

door | 11 okt 2013 | Nieuws

jrxg_TTWineslogocolour_1

Duurzaam en nieuw bij Gall & Gall

Rotterdam, oktober 2013. Het bekende Zuid-Afrikaanse wijnhuis Van Loveren introduceert een nieuw, milieuvriendelijk wijnmerk in Nederland: Tangled Tree wijnen. De wijnen zijn vanaf week 42 verkrijgbaar bij Gall & Gall.

Als bomen konden praten…

…dan zouden er heel wat verhalen te horen zijn op Van Loveren Estate. Door de jaren heen werden hier vele bomen geplant ter ere van grote historische, maar ook persoonlijke gebeurtenissen in de familie Retief. In 1941 bestelde mevrouw Jean Retief een Rhus Lancea boom in het verre KwaZulu-Natal. Bij aankomst vond haar man Hennie de boom wel verdacht veel lijken op een gewone Karee boom, waarvan er al meer groeiden langs de rivier bij het Estate. Hij plantte een Karee scheut naast Jean’s boom. Hennie kreeg gelijk: de bomen bleken identiek en zijn inmiddels met elkaar verstrengeld tot een prachtige boom, die de liefde tussen Jean en Hennie symboliseert.
Deze beroemde verstrengelde boom van Van Loveren en zijn symboliek diende als inspiratie voor de nieuwe Tangled Tree wijnen.

Tangled Tree boom

Een beter milieu…

…begint bij jezelf! Zo vindt de familie Retief. Met de lancering van Tangled Tree laat de familie zien dat zij duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan. De verpakkingen zijn dan ook zo milieuvriendelijk mogelijk. De wijnen zijn gebotteld in recyclebare PET flessen, tot 80% lichter dan glas. De uitstoot tijdens het productieproces is bovendien 75% minder vergeleken met glazen flessen. En een handige bijkomstigheid voor de wijnliefhebber is dat ze niet kunnen breken en lichter in gewicht zijn dan glas.

Behoud van een unieke biodiversiteit

De wijngaarden van Van Loveren bevinden zich in het Cape Floral Kingdom. Naast de wijnstok groeien er bijna tienduizend plantensoorten. Daarmee heeft deze plaats de grootste biodiversiteit op aarde. Van Loveren doet er alles aan om deze unieke omgeving te behouden en waar nodig te herstellen.  Op het wijndomein is een wandelroute van 7,5 km waarin alle hoogtepunten rond biodiversiteit aan bod komen. Ook kunnen er vele vogels worden gespot.

 [slideshow_deploy id=’744′]

Verkrijgbaar bij Gall & Gall

Vanaf week 42 zijn bij Gall & Gall de frisse, fruitige Tangled Tree Tropical Sauvignon Blanc en volle Tangled Tree Chocolate Cabernet Sauvignon verkrijgbaar voor € 5,99 Begin 2014 wordt de ronde Tangled Tree Butterscotch Chardonnay tijdelijk aan het assortiment toegevoegd.