Wijnprimeur: 50 Grand Crus en andere topwijnen direct uit Frankrijk bij Lidl

door | 15 sep 2014 | importeurs, Nieuws

image005

Château Giscours, Puligny-Montrachet, Côte Rôtie, Meursault; dit zijn namen die bij alle wijnkenners het hart sneller laat kloppen. Lidl verrast Nederland met dit bijzondere assortiment wijnen van 18 september tot en met 1 oktober. Gedurende twee weken worden er ruim vijftig uitzonderlijk goede Franse wijnen aangeboden buiten het reguliere assortiment. De flessen variëren van zeer betaalbare ontdekkingen tot enkele bekende topnamen, allemaal geproefd en goedgekeurd door Jan-Willem van der Hek, Nederlands Beste Sommelier.

“Direct inkopen en zelf vervoeren”

Tijdens deze tweede, veel uitgebreidere editie van ‘Grands Vins de France’ richt Lidl zich op bestaande- en nieuwe klanten, van wijnkenners tot wijnontdekkers. Christine Braun, woordvoerder van Lidl Nederland, zegt: “Tijdens deze weken worden ruim 50 zeer interessante flessen aangeboden, variërend van ‘heel goed voor een scherpe prijs’ tot exceptioneel, oftewel buitencategorie. De scherpe prijzen zijn tot stand gekomen doordat Lidl de wijnen direct inkoopt, zonder tussenkomst van andere partijen. Dit alles met hulp van onze ervaren collega’s van Lidl Frankrijk. Daarnaast maken wij gebruik van ons eigen internationale distributiesysteem. Dit maakt het proces eenvoudig en efficiënt. Daar profiteert de consument van. Deze wijnactie onderstreept dan ook waar Lidl voor staat: de hoogste kwaliteit voor de laagste prijs.”

Ruim vijftig Franse topwijnen

Vanaf 18 september biedt Lidl Nederland mooie wijnen uit onder andere Bordeaux, Bourgogne, Loire en de Elzas aan voor prijzen van € 3,33 tot € 39,99. Een groot aantal van deze wijnen is verkrijgbaar in alle filialen. Daarnaast is er ook een speciale selectie gemaakt die in 85 grotere filialen verkrijgbaar is, deze zijn te herkennen aan een speciaal label in de sfeervolle brochures. In het assortiment van 2014 bevinden zich wereldberoemde namen als Château Giscours, Les Hauts du Tertre maar ook tophuizen uit Puligny-Montrachet, Meursault, Côte Rôtie en Pouilly-Fumé. De informatie over de wijnen van ‘Grands Vins de France’ is gebundeld in een boekje dat verkrijgbaar is bij Lidl. Hierin zijn de wijnen overzichtelijk ingedeeld per regio en voorzien van een heldere uitleg van Jan-Willem van der Hek. Daarbij wordt er bij iedere wijn in hoofdlijnen verteld hoe deze is gemaakt en bij welk soort gerecht de wijn geschonken kan worden. Van der Hek geeft inmiddels ruim een jaar wijnadvies aan Lidl en is houder van de tweejaarlijkse titel ‘Beste Sommelier van Nederland’.

Primeur

Met de ‘Grands Vins de France’ weken is Lidl de eerste supermarkt die een dergelijk wijnaanbod op de winkelvloer aanbiedt. Het assortiment bevat wijnen die je zelden in een supermarkt ziet staan én al helemaal niet tegen deze scherpe prijzen. Hierdoor maakt Lidl het voor een zeer ruime groep wijnliefhebbers toegankelijk om heel bijzondere wijnen te proeven.

Over Lidl Nederland:

Voor meer informatie over Lidl Nederland, zie www.lidl.nl.