Port en de Douro beste wijnen van de wereld volgens Wine Spectator

door | 11 dec 2014 | Internationaal, Nieuws

jrxg_logo_11

Dow’s 2011 Vintage Port is uitgeroepen tot beste wijn van de wereld in de Wine Spectator top 100 van 2014. Ook de nummers drie en vier zijn wijnen uit de Douro. Een opvallend resultaat uit ruim 18.000 wijnen die werden beoordeeld.

Port en de Douro krijgen hiermee internationale erkenning. Geen stille wijn uit Bordeaux, Rioja of Barolo, maar een port is nummer één. Bovendien zijn drie wijnen uit de top vier wijnen uit de Douro. Een bevestiging van wat internationale wijnexperts al enige tijd zeggen: de Douro behoort tot ’s werelds beste en meest boeiende wijnstreken.

jrxg_Dowsvintage2011_1

Volgens Wine Spectator is Dow’s 2011 Vintage Port (99 punten) het toonbeeld van de kwaliteit en de modernisering van de Douro in de afgelopen twee decennia. ‘De port combineert kracht, kwaliteit en een eerlijke prijs. Het is de beste van de beste van een geweldige vintage,’ aldus Thomas Matthews, hoofdredacteur van toonaangevend Amerikaans magazine Wine Spectator. De Prats & Symington wijn Chryseia 2011 (97 punten), is geclassificeerd als de derde mooiste wijn. Vale de Meão 2011 (97 punten) staat op de vierde plek in de top 100 van 2014.

Twee van de top drie wijnen van Symington 

De vijf Symington familieleden actief in de Douro en Vila Nova de Gaia (Paul, Johnny, Rupert, Dominic en wijnmaker Charles) zijn bijzonder blij met dit resultaat: ‘Twee van onze wijnen in de top drie van de Wine Spectator Beste Wijnen van 2014. Dit is een bekroning op het werk dat we als familie samen met onze collega’s doen in onze wijngaarden en in onze wijnhuizen. Het is niet alleen belangrijk voor Vintage Port, maar ook een internationale erkenning van de Douro als een van de beste wijn producerende regio’s van de wereld.’

Bekijk de volledige top 100 op http://2014.top100.winespectator.com.