Découvertes en Vallée du Rhône 2015 – 8e editie

door | 2 jan 2015 | Internationaal, Nieuws

jrxg_rhone1_3

De Découvertes en Vallée du Rhône is de belangrijkste wijnbeurs in de Vallée du Rhône. Gedurende 4 dagen zijn alle 24 Rhône appellaties vertegenwoordigd. Van 2 tot en met 5 maart 2015 presenteren bijna 620 exposanten hier hun wijnen.

De tweejaarlijkse vakbeurs wordt georganiseerd door Inter Rhône en trekt rond de 2.000 slijters, sommeliers, importeurs, handelaren, vertegenwoordigers, journalisten, restaurateurs en hoteliers uit Frankrijk en andere landen. In totaal vertegenwoordigen de bezoekers meer dan 25 landen!

Noviteiten 2015 :

  •        Ontdek het oogstjaar 2014 
  •       Voorpremière van de laatste cijfers omtrent de Vallée du Rhône
  •        Een geheel vernieuwde opzet van de beurslocaties in Avignon: de proeverijen vinden plaats in opvallende culturele en mythische locaties in de binnenstad. Bezoekers kunnen zo ook het erfgoed van Avignon ontdekken (waaronder het Pausenpaleis, Espace Jeanne Laurent, de Rouge-Gorge, het Petit-Louvre en het stadhuis).

 

De Découvertes in het kort…

  •        620 exposanten
  •        bijna 2.000 verwachte bezoekers
  •        4.000 te proeven wijnen
  •        bezoekers uit 25 landen
  •        40% bezoekers van buiten Frankrijk
  •        rond 7.400 overnachtingen in hotels in de regio

Kaart Rhone DVR 2015

WineParis Vinexpo 2023