De beaujolaiswijnstreek eregast bij tiende editie France Vins

door | 6 jan 2015 | importeurs, Nieuws

interbeau

Op dinsdag 20 januari 2015 vindt de tiende editie van de vakbeurs France Vins plaats in  Hotel Casa 400 te Amsterdam met de regio Beaujolais als eregast.

Beaujolais in de schijnwerpers.

Inter-Beaujolais, de brancheorganisatie die de wijnproducenten uit de beaujolaisstreek vertegenwoordigt, heeft twintig producenten uit de streek weten te interesseren voor de Nederlandse markt. De streek die vooral bekend is om de Beaujolais Primeur zal tijdens Fance Vins bewijzen dat de Gamay meer is dan de Nouveau en bezoekers van France Vins zullen alle tien cru’s naast elkaar kunnen proeven. De twintig aanwezige producenten zullen samen de twaalf appellations uit de regio presenteren. Tussen het proeven door kunnen de bezoekers van France Vins hun kennis over de streek vergroten tijdens workshops van een half uur. De presentaties worden in het Engels gegeven door de exportmanager van Inter-Beaujolais dhr. Charles Crambaud. De presentaties worden drie keer herhaald en belangstellenden kunnen zich op 20 januari bij de inschrijfbalie van Sopexa aanmelden.

Sopexa Nederland organiseerde de eerste editie van France Vins in 2004 in Den Haag, een jaar na de succesvolle editie van France Vins in Brussel. Inmiddels organiseert Sopexa Benelux samen deze jaarlijkse beurs op de derde maandag en dinsdag van januari. Dit jaar vindt France Vins plaats op 19 januari in het Sheraton Brussel Airport Hotel en op dinsdag 20 januari in Amsterdam. Zo kunnen de Franse producenten uit alle Franse wijnregio’s hun wijnen binnen 24 uur aan zowel de Belgische als de Nederlandse wijnprofessionals presenteren. De meeste aanwezige producenten zijn kleine tot middelgrote ondernemingen en de meeste zoeken nog een importeur in België en/of in Nederland.  De toegang voor deze vakbeurs is gratis en is voor de Belgische en Nederlandse wijnprofessionals een unieke gelegenheid om in een korte tijd door het Franse wijnlandschap te reizen. De lijst met de aanwezige producenten is te raadplegen op http://www.france-vins.eu/

FranceVins-big