VINEXPO 2015: TASTE THE UNEXPECTED

door | 19 jan 2015 | Internationaal, Nieuws

VinExpo15

Van 14 t/m 18 juni 2015 onthult de Vinexpo, de belangrijkste internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, een nieuwe beursformule in het teken van business en entertainment. Gedurende vijf dagen kunnen alle professionals uit de wijn- en gedistilleerdbranche op de vakbeurs in Bordeaux terecht voor een cocktail van noviteiten en verrassende ontdekkingen.

Een internationaal DNA

Inkopers uit de hele wereld bezoeken de Vinexpo in Bordeaux, waar zij producten van 2.400 exposanten uit 44 landen kunnen proeven en bestellen.

Op de stands presenteren productielanden een compleet en veelzijdig aanbod van wijn en gedistilleerd. Zo vindt men op de Vinexpo zowel Colombiaanse rhum, Oekraïense wodka, Peruaanse en Japanse whisky, als Argentijnse malbec, pinot noir uit Californië, Portegese verdelho, Duitse riesling en rosé uit de Provence (Frankrijk).

In 2015 is 40% van de exposanten afkomstig van buiten Frankrijk, met de aanwezigheid van wijn- en gedistilleerdmerken uit Mexico, Chili, Argentinië, Duitsland, Italië, Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië maar eveneens uit Georgië, Oostenrijk en Oekraïne. De Verenigde Staten staan speciaal in de schijnwerpers met de aanwezigheid van wijndomeinen uit de Napa Valley in het paviljoen “Napa Valley Vintners”. Gerenommeerde merken als Changyu (China) en Marquesi de Frescobaldi (Italië), nemen tevens deel aan de Vinexpo voor de presentatie van hun producten en het ontwikkelen van de internationale verkoop.

Academy by Vinexpo, proeverijen en conferenties

De Vinexpo organiseert een hoogstaand programma van conferenties en proeverijen die plaatsvinden in de Academy. In totaal zullen bijna 80 evenementen gedurende vijf dagen een uniek evenement vormen! Een laboratorium voor smaak en kennis, sommeliers, vinologen, winemakers, economen en gerenommeerde internationale bedrijven delen hun knowhow tijdens de proeverijen en conferenties.

Overzicht van de noviteiten in 2015

Een gewijzigde beursindeling en nieuwe themaruimtes

De Vinexpo is opnieuw ingedeeld en biedt volledig uitzicht op het meer. In de ruimte Les Terrasses bevinden zich prestigieuze wijn- en gedistilleerdmerken. Deze luxueuze stands zijn zowel bereikbaar via hal 1 evenals via het meer.

Dankzij de themaruimtes in de beursgangen, kunnen bezoekers nieuwe inspiratie opdoen: free-tastings, digitale ruimte, workshops voor wijn&spijs combinaties met sterren-chefkoks, een wellness centrum, expertise ruimte voor logistiek….

– Een verbeterde toegankelijkheid en meer diensten

De Vinexpo biedt dit jaar een persoonlijke afsprakenservice. Exposanten en bezoekers kunnen hun behoeften aangeven, waarop de Vinexpo in haar database op zoek gaat naar overeenkomende contacten en gericht afspraken kan organiseren.

Voor een betere toegankelijkheid van de vakbeurs is er nu een rechtstreekse tramverbinding van het centrum van Bordeaux naar het beurscomplex, in ongeveer 15 minuten.

– Een reis naar proeverijen

Naast een trefpunt voor professionals, is de Vinexpo een evenement bij uitstek voor het ontdekken van de laatste noviteiten in de sector. In 2015 organiseert de Vinexpo drie ruimtes voor free-tasting waar men kan kennismaken met opkomende trends, rosé wijnen en mousserende wijnen, en het herontdekken van zoete wijnen.

In het midden van hal 3 bevindt zich een bar concept, genaamd Spiritual, waar gedistilleerdmerken worden gepresenteerd in de vorm van cocktails bereid door gerenommeerde mixologen.

– Gastronomie in de schijnwerpers

Het gastronomisch aanbod van de Vinexpo bevindt zich eveneens aan het meer, en wordt deze editie uitgebreider en veelzijdiger, van gastronomische restaurants tot Foodtrucks. Eén overeenkomst geldt voor alle restaurants: exposanten kunnen tijdens de lunch hun eigen fles wijn meebrengen (zonder kurkgeld).

– Speciale netwerkavonden

Vanaf 22:00 uur nodigt de Vinexpo alle beursdeelnemers uit om zijn/haar professionele netwerk te ontwikkelen tijdens feestelijke en gezellige avonden. Deze vier netwerkavonden met de naam The Blend, vinden plaats in Hangar 14, aan kade van de Garonne in Bordeaux.

Over de Vinexpo

De Vinexpo, toonaangevende vakbeurs voor professionals uit de sector wijn en gedistilleerd, vindt ieder oneven jaar plaats in Bordeaux en brengt 48.000 vakbezoekers uit 150 landen en 2.400 exposanten uit 45 landen bijeen.

Daarnaast organiseert Vinexpo Overseas, filiaal van de Vinexpo, elk even jaar vakbeurzen in landen met belangrijke markten. De Vinexpo Asia-Pacific vindt iedere twee jaar plaats in Hong-Kong en is de meest toonaangevende vakbeurs in Azië.

Op 1 en 2 november 2014 organiseerde Vinexpo Nippon voor het eerst een nieuw evenement in Tokyo, speciaal gericht op de Japanse markt. Dankzij de goede resultaten wordt de Vinexpo Nippon voortgezet in 2016.

WineParis Vinexpo 2023