Innovatief wijnsysteem Coravin gelanceerd in Nederland

door | 20 feb 2015 | Internationaal, Nieuws

image005

 

Genieten van wijn, zonder de fles te hoeven ontkurken

Woensdag 18 februari is er onder grote belangstelling vanuit de wijnwereld een nieuw innovatief wijnsysteem gelanceerd: Coravin. Dit unieke Wine Access System stelt wijnliefhebbers in staat om hun favoriete wijn per glas te drinken, wanneer men wil en in elke hoeveelheid, zonder de fles te hoeven openen. Coravin is inmiddels een groot succes in Amerika met al meer dan 70.000 verkochte apparaten.  Binnen de zeven Europese markten waar Coravin al geïntroduceerd is, zijn er al meer dan 10.000 stuks verkocht.

Coravin’s baanbrekende technologie laat de kurk intact en beschermd de wijn tegen oxidatie waardoor de wijn op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Zo kan de wijn tijdens meerdere gelegenheden gedronken worden, gedurende enkele weken, maanden of zelfs langer, zonder verspilling. “Wijn oxideert nadat de kurk er uit is. Hierdoor is de wijn zeer beperkt houdbaar en blijven bijzondere wijnen vaak ongeopend. Coravin lost dit eeuwenoude probleem op”, zegt Greg Lambrecht, uitvinder en eigenaar van Coravin: “Door dit innovatieve product kan iedereen nu van zijn of haar favoriete wijn genieten, zonder deze te hoeven openen. Dit is voor iedereen een uitkomst, zowel restaurateurs als een casual wijnliefhebber, maar ook een serieuze verzamelaar heeft hier baat bij.”

image002

Ook in Nederland is er vanuit verschillende branches al veel interesse getoond. Restaurant eigenaren en sommeliers zien eindelijk de mogelijkheid om meer luxe wijnen per glas te verkopen en de vakhandel kan voortaan wijnen laten proeven aan klanten voordat ze overgaan tot koop. Daarnaast zal Coravin een grote rol kunnen gaan spelen bij het taxeren van wijnkelders en wijnveilingen.

“Het is fenomenaal om te zien hoe snel Coravin de wijnindustrie in Amerika heeft veranderd en het aantal restaurants, wijnwinkels en wijnimporteurs die het systeem in Europa al hebben omarmt,” zegt Maarten Dekker, Vice President & General Manager Coravin Europa. “Dit geeft aan dat er een grote vraag is naar deze innovatie. We zijn dan ook zeer verheugd een goede partner te hebben gevonden in Résidence Wijnen, die samen met ons Coravin op de Nederlandse markt introduceert.”

De wereldberoemde wijnexpert Robert Parker noemt het systeem “het meest innovatieve en spannende nieuwe product voor wijnliefhebbers dat er in de laatste 30 jaar ontwikkeld is.”

Hoe werkt het?

Coravin is een apparaat dat in staat is een fles wijn te openen, zonder de kurk van de fles af te halen. Een  holle naald van RVS met een teflon coating, wordt door de kurk geduwd en 100% Argon gas, het meeste edele gas op de wereld, wordt aan de fles toegevoegd. De druk die hierdoor ontstaat maakt dat de wijn door dezelfde naald uit de fles wordt ‘gedrukt’. Eventueel zuurstof dat de fles binnen wil wordt tegen gehouden door de Argon, dat zwaarder is dan zuurstof. Zodra de natuurlijke kurk zich heeft gesloten, kan de wijn zijn verdere evolutie voortzetten. De kwaliteit van de wijn blijft hierbij behouden. De fles blijft dus ongeopend en onaangetast, maar kan wel gedronken worden. Coravin stelt de gebruiker in staat meerdere keren van dezelfde fles te genieten en het stelt restaurateurs in staat alle wijnen op de wijnkaart per glas te verkopen.

De Coravin is nu in Nederland te koop via wijnimporteur Résidence Wijnen en via wijnhandel De Gouden Ton. 

Over Coravin

Coravin, Inc. is een privately owned company gevestigd in Burlington, Massachusetts. Het bedrijf richt zich op een transformatie in de manier waarop wijn wordt geserveerd, verkocht en genoten. Coravin ontwerpt en verkoopt het Coravin Wine Access System aan wijnliefhebbers, restaurants, wijnwinkels, wijnimporteurs en wijnhuizen. Ongeëvenaard in vakmanschap en design, maakt Coravin gebruik van gepatenteerde technologie om toegang te krijgen tot de wijn zonder het ontkurken van de fles. Wijnliefhebbers kunnen met behulp van Coravin genieten van heerlijke wijnen die afgesloten zijn met een natuurlijk kurk, zonder de noodzaak zich te committeren aan de hele fles. Dit stelt iedereen in staat om de meeste bijzondere wijnen te proeven, ongeacht de cépage, het jaar of de regio. Coravin is ’s werelds eerste systeem, uniek in z’n soort, dat de wijn niet blootstelt aan zuurstof zodat de wijn op een natuurlijke manier verder kan evolueren. Voor meer informatie zie: www.coravin.com.