Eén en veertig nieuwe vinologen: vakkennis en passie in wijnhandel en horeca.

door | 27 mrt 2015 | Nieuws, Opleiding

WA

Maarn, 27 maart 2015. Tijdens een feestelijk diner op donderdag 26 maart in de sfeervolle ambiance van het koetshuis van Kasteel de Haar in Haarzuilens ontvingen 41 kersverse Vinologen van de Wijnacademie® uit handen van Gerhard Horstink, voorzitter van de examencommissie, hun welverdiende diploma en het daarbij behorende, felbegeerde vinologenspeldje. 

Het diploma Vinoloog van de Wijnacademie® geldt als dé garantie in Nederland voor een gedegen en up-to-date vakkennis voor iedereen die in het dagelijks leven werkzaam is met wijn. Onder de geslaagden bevinden zich elk half jaar opnieuw veel mensen die beroepshalve elke dag op uiteenlopende wijze met wijn in aanraking komen. Ditmaal zijn dat bijvoorbeeld verschillende eigenaren en medewerkers van een wijnhandel of horecagroothandel, een wijnimporteur en een cateraar. Zoals altijd is ook de horeca met een bedrijfsleider, verscheidene bedieningsmedewerkers en vooral flink wat sommeliers sterk vertegenwoordigd onder de geslaagden.

Daarnaast ontving ook een aantal zeer gemotiveerde particuliere wijnliefhebbers het diploma.

Nabil Touires (34) en Robbert Nijenhuis (28) zijn twee van de geslaagde sommeliers. Nabil werkt bij het gerenommeerde Vis aan de Schelde gelegen aan het Scheldeplein in Amsterdam, zoals de naam al aangeeft een restaurant waar vis en schaal- en schelpdieren de absolute hoofdrol spelen.

Robbert is sommelier bij het met een Michelinster gelauwerde restaurant Wereldmuseum, gevestigd in het fraaie pand van het gelijknamige museum – het voormalige Museum voor Land- en Volkenkunde – op de hoek van de Veerhaven en de Willemskade in Rotterdam.

Beide jonge mannen stralen een enorme gedrevenheid uit en beleven een intens genoegen aan het optimaal combineren van de gerechten uit de keuken van de chef met de wijnen op hun kaart. Hun dag is pas echt geslaagd als alle gasten het restaurant voldaan hebben verlaten. Een overeenkomstige passie in Amsterdam en Rotterdam? Ja, dankzij de liefde voor wijn is alles mogelijk…

De Wijnacademie bestaat ruim 40 jaar en verzorgt niet alleen de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie®, maar ook het daaropvolgende begeleidingstraject naar het hoogste wijndiploma in Nederland: Magister Vini. Daarnaast neemt de Wijnacademie de examens af voor het Wijnbrevet, een diploma op SWEN 3 niveau dat toegang geeft tot de opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie®.

Meer info op de volledig vernieuwde website van de Wijnacademie: www.wijnacademie.nl

Facebook: www.facebook.com/Wijnacademie

Twitter: @deWijnacademie

Op de foto (vlnr): Ron Andes ( voorzitter van de Wijnacademie ), Nabil Touires (sommelier Vis aan de Schelde), Klazien Vermeer (opleidingsmanager van de Wijnacademie), Gerhard Horstink (voorzitter examencommissie ). Fotograaf: Lars Daniëls.

Geslaagde Vinologen maart 2015

 

Mevrouw           A.R. van Dort

De heer               W.E.T. Limpens

De heer               L.P. van Oudenallen

De heer               R.Th. Bijkerk

Mevrouw           F.A.A. Bleekemolen

De heer               S.A. van Bezouw
De heer               M. Davelaar

Mevrouw           A.J. Veen – Boertien

De heer               R.L.M.O. Thomas

De heer               J.J. van den Ochtend

De heer               M. Dilling

De heer               M. Verbruggen

De heer               P.A.G.M. Quist

Mevrouw           P. van der Voort

De heer               A.E.J. Bouwman

De heer               N. Touires

Mevrouw           T.B.M. Reuling

Mevrouw           J. Jansema

De heer               T. Leussink

Mevrouw           M.P. Burger

Mevrouw           M.A. Mosterd

De heer               B.L. van der Woude

De heer               J. Mulder

De heer               V.F.L.M. Bal

De heer               P.M. van der List

De heer               L. Heinne

De heer               R.L. Nijenhuis

Mevrouw           M.J.B. van Zwienen

De heer               R.G.T. van der Veldt

De heer               S. Verleer

De heer               J.G. de Braak

Mevrouw           F.M. van Dinteren

Mevrouw           A. Wouthuis

De heer               H.T.S. van Oen

Mevrouw           Y Haandrikman

De heer               S.W.C. Boot

De heer               M.J.C.M. Smeets

Mevrouw           A.C.D. Schydlowski

Mevrouw           C.M. van der Hoef

Mevrouw           E.M.E. van den Busken

Mevrouw           B.C. Stege

WineParis Vinexpo 2023