Jonnie Boer kookt op Vinexpo 2015

door | 6 mei 2015 | importeurs, Internationaal, Nieuws

boerexpo
Dinsdag 16 juni, op de derde dag van Vinexpo 2015, kookt Jonnie Boer, chef-eigenaar van De Librije (19,5 punten GaultMillau/3 Michelinsterren) twee gerechten bij een speciale wijn-spijssessie. De sessie vindt plaats in het kader van de strategische samenwerking tussen Vinexpo en Wine Professional, en tussen GaultMillau Frankrijk en GaultMillau Nederland.
In totaal geven vijftien internationale chefs acte de présence tijdens de Vinexpo. De wijn-spijssessies maken deel uit van het vernieuwde concept van Vinexpo dat in gang is gezet door Guillaume Deglise, de nieuwe CEO van de Franse vakbeurs. Deglise deed hiervoor inspiratie op tijdens de laatste editie van Wine Professional, waarvan hij tevens de officiële opening verrichtte.
Voor Jan van Lissum, directeur van Wine Professional en GaultMillau Nederland, was de keuze voor Jonnie en Thérèse Boer vanzelfsprekend: “Ik werk al jaren samen met De Librije bij diverse wijn-spijsproeverijen. Jonnie en Thérèse zijn als weinig anderen in staat om een spraakmakende invulling te geven aan deze proeverij die bij de Vinexpobezoekers zeker in de smaak zal vallen.”
De twee gerechten van Jonnie Boer worden tijdens de sessie elk begeleid door twee wijnen die worden toegelicht door Jan van Lissum en Thérèse Boer, gastvrouw-sommelier van De Librije. Astrid Joosten neemt de algehele presentatie voor haar rekening.
Thema van de proeverij is ‘Vergeten smaken’, waarbij gerefereerd wordt aan de geselecteerde wijnen. Deze zijn afkomstig uit de regio’s Elzas, Loire en Rhône: drie wijnstreken die de laatste jaren in veel restaurants in West-Europa ten onrechte in de vergetelheid dreigen te raken. Voorafgaand aan de definitieve wijnkeuze maakte Jan van Lissum een voorselectie van 24 wijnen afkomstig van vier importeurs: Wijnimport J. Bart, Wijnkoperij Okhuysen, Résidence Wijnen en Sauter Wijnen.
De avond vóór het optreden van Jonnie Boer, op maandagavond 15 juni, vindt er een speciale Nederlandse ‘Meet & Greet’ plaats in Hangar 14 in het centrum van Bordeaux, waar de Vinexpo netwerkavonden (‘The Blend’) gehouden worden. Deze speciale ontvangst vangt aan met een ‘Hollands half-uurtje’ van 21.30 tot 22.00 uur. Alle Nederlandse bezoekers van de Vinexpo zijn hier van harte welkom en hoeven deze avond geen toegang te betalen.
Indien u aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij de Nederlandse vertegenwoordiging van de Vinexpo, Promosalons Nederland, T. 020 4620020 of m.rienderhoff@promosalons.nl
De Vinexpo vindt plaats van 14 t/m 18 juni 2015 in Bordeaux (Frankrijk). Voor meer informatie: www.vinexpobordeaux.com