Beste wijnkennis bij Horizoncollege en ROC Mondriaan

door | 2 jun 2015 | Nieuws, Opleiding

Winnaars WT 2015

Wijnacademie test wijnkennis binnen de MBO’s

Maarn, dinsdag 2 juni 2015. Gistermiddag vond in Maarn de spannende wedstrijd en prijsuitreiking plaats van de Wijnacademie Wisseltrofee. Het Horizoncollege uit Heerhugowaard en het Haagse ROC Mondiaan ontvingen beiden een wisselbeker, waarmee ze het niveau van het wijnonderwijs binnen hun opleidingsinstituut hebben bewezen. De Wijnacademie blies vorig jaar deze wedstrijd nieuw leven in om het wijnonderwijs in Nederland te stimuleren. De leerlingen van de beide instituten, Jeff Beermann (21) en Jorrit Verhulst (22) wonnen respectievelijk een opleiding tot Vinoloog van de Wijnacademie® en een cursus Wijnbrevet.

Praktijk
Voor Jeff Beermann komt de Vinologenopleiding als geroepen: ‘Samen met mijn vader opende ik in april een bistro annex wijnbar in Alkmaar, High5 Winebistro, dus mijn kennis wordt direct in praktijk gebracht’. Dat de prijs niet voor de eerste de beste is weggelegd werd benadrukt door Ron Andes, voorzitter van de Wijnacademie: ‘Niet alleen voor een toekomst in de horeca zit je goed met grote wijnkennis, deze prijs werd ook ooit gewonnen door Joris Snelten die nu directeur is van een van Nederlands grootste wijnimporteurs Deltawines’.

Titelverdediger
Het was voor de tweede keer dat ROC Mondriaan (Den Haag) in de prijzen viel. Vorig jaar won het MBO op het niveau Wijnbrevet (SWEN/WA3). Samen met de Rooi Pannen (Tilburg) verdedigden de leerlingen hun titel tegen 23 andere deelnemers van in totaal 8 opleidingsinstituten. Er werd getest op parate wijnkennis en proefkunde. Vooraf zijn de vakdocenten goed geïnformeerd over het te verwachte kennisniveau. Deze hebben zich ingezet om het wijnonderwijs duidelijk op de kaart te zetten binnen hun eigen ROC of Hotelschool. ‘Wij proberen zoveel mogelijk samen te werken met vooropleiders om de doorstroom naar de felbegeerde Vinologenopleiding soepel te laten verlopen’, aldus opleidingsmanager Klazien Vermeer.