“Chileens wijnhuis met hoge rating scores en anderhalve eeuw ervaring”

door | 23 jun 2015 | Internationaal, Nieuws

18762089508_0807d9bc4f_z
Viña San Pedro brengt ook toplijnen onder bij Oud Reuchlin & Boelen

Zoetermeer, 23 juni 2015 – Niet alleen de bekende ‘Castillo de Molina’ wijnen, de wijnen van het ‘1865’ label maar ook de iconische Cabo de Hornos, Tierras Moradas en Kankana del Elqui zijn sinds kort verkrijgbaar voor horeca- en wijnspeciaalzaken. Oud Reuchlin & Boelen biedt vanaf nu meerdere topwijnen van het 150-jarige Chileense wijnhuis Viña San Pedro aan.

Cabo de Hornos
“Door de nauwere samenwerking kunnen wij onze klanten nu nog meer premium wijnen uit Chili aanbieden. Viña San Pedro focust zich op een duurzame productie en ethische bedrijfsvoering. De nu verkrijgbare topwijnen scoren opvallend hoog bij toonaangevende rating- en review sites. Vooral de Cabo de Hornos is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een ware Grand Cru Classé uit Chili”, aldus Corinne Hofland, Purchase & Portfolio Manager bij Oud Reuchlin & Boelen.

1865
De 1865 lijn staat voor het magische jaar waarin Viña San Pedro is opgericht. De visie van de wijnmakers is gebaseerd op het creëren van de beste wijnen van de beste terroirs. De druiven voor alle wijnen van dit label worden met de hand geplukt en alle flessen verdienen het predicaat Single Vineyard.

Duurzaamheid all the way
De wijngaarden van Viña San Pedro hebben de hoogste certificering gekregen van de Nationaal Sustainability Code Chili. De missie van Viña San Pedro is dan ook om een voorbeeld te zijn op het gebied van duurzaamheid in de wijnindustrie. Hierbij gaan zij altijd uit van vier pijlers: milieu, water, mens en kwaliteit. Enkele voorbeelden zijn: lichtgewicht flessen, GRI Sustainability Reports, energie-reductie, herbebossing, recycling en biologische wijnbouw. In 2014 werd Viña San Pedro gekozen tot winnaar van de verkiezing ‘Ethical Company of the Year’. Daarmee zijn zij het eerste Chileense bedrijf dat ooit met deze titel werd bekroond. Daarnaast zijn ze ook als tweede geëindigd tijdens de verkiezing van ‘Green Company of the Year’.

Over Oud Reuchlin & Boelen
Oud Reuchlin & Boelen is opgericht in 1733 en is daarmee de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede premium merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.

WineParis Vinexpo 2023