Veel belangstelling voor wijncursussen

door | 21 jul 2015 | Nieuws, Opleiding, Redactie

MINOLTA DIGITAL CAMERA

Afgelopen week stond Chris Alblas, aanbevolen wijndocent van de Wijnacademie, op het culinaire smaakfestijn “ArnhemProeft!” en bemerkte bij de bezoekers een grote belangstelling voor wijncursussen. Bezoekers konden al een voorproefje krijgen door mee te doen aan een kleine wijnproeverij. Onder de nieuwe naam www.wijncursussen.nl wordt het cursusaanbod gepresenteerd.

Cursus wijnvignet / niveau 1

Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten, maar ook weer niet “to much”? Of werk je met wijn in een winkel of restaurant en wil je een klant of gast beter kunnen adviseren? Dan is deze wijncursus ideaal.

Deze basis wijncursus is een tweedelige wijncursus, gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je krijgt basisvaardigheden hoe wijn te proeven en verder informatie over de productie van wijn, de belangrijkste druivenrassen en wijngebieden. Je kunt afsluitend het basisdiploma Wijnvignet behalen, wat landelijk erkend is. Kortom een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus Wijnvignet is incompany zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Cursusdata: woensdag 7 en 21 oktober

De kosten voor deze cursus bedragen € 115,00 incl. cursusboekje “Ik weet wat van wijn”, examen en diploma.

Cursus wijnoorkonde / niveau 2

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven?

Deze basiscursus neemt je in vijf dagdelen mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld.

Woensdagavonden: 30 september, 14 oktober, 4 november, 18 november, 25 november en 2 december a.s. (reservedatum)

Cursuskosten € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek Opstap naar de Wijn (te bestellen via www.drankenstudie.nl) en examenkosten.

Cursus wijnbrevet / niveau 3

De cursus wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarop uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Het belangrijkste in deze cursus is het leren proeven van wijnen, meestal wel 60 à 70 wijnen die geanalyseerd worden en op een deskundige wijze worden besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat vele “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en de horeca zeker een goed advies geven.

 

Maandagen: 7/9, 21/9, 5/10, 19/10, 2/11, 16/11, 30/11, 7/12 en 14/12 (=reserve avond als docent onvoorzien een cursusavond niet kan geven).

Cursuskosten € 345,00 pp incl. proefglazen, excl. examenkosten en het cursusboek. De cursusprijs is inclusief hoog BTW tarief.

Wijnpluscursus 2015 – 2016

Je weet al het een en ander van wijn en je vindt het leuk om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten? Dan is deze wijnpluscursus iets voor jou: zeven avonden in het cursusseizoen 2015 – 2016 met elke avond een ander thema. Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs! Data en thema’s zijn op de website te vinden.

Meer informatie is te vinden op: www.wijncursussen.nl

Aanmeldingen zijn welkom op: alblas@svbe.nl