Ton Wortelboer ontvangt KVNW Wijnrank

door | 23 sep 2015 | Nieuws, Opleiding

Ton Wortelboer
Blijk van waardering voor positionering van wijn als cultuurgoed van de samenleving

Utrecht, 22 september 2015 – Vandaag heeft Ton Wortelboer, tijdens de Nationale Wijndocentendag van de Stichting Wijnonderwijs Nederland, de Wijnrank van de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) ontvangen. Hij ontving deze onderscheiding als uit handen van de voorzitter van de KVNW, de heer Peter van Houtert.

Ton Wortelboer ontvangt de Wijnrank voor zijn jarenlange inzet voor het wijnonderwijs in Nederland. Door zijn grote kennis van wijn en gastronomie, maar ook met zijn aanstekelijke enthousiasme heeft hij vele jonge mensen op weg geholpen in hun carrière in de wijnsector of horeca.

Van Houtert: “Goed onderwijs is een voorwaarde voor een bloeiende sector. Ton Wortelboer levert hieraan een enorme bijdrage. Deze erkenning komt hem zeer toe.”

Ton Wortelboer is docent gastronomie en wijnbrevet aan de horeca-opleiding van het ROC Leiden. Hij is vinoloog van de Wijnacademie, gecertificeerd Sherry-Educator, SVH Wijnmeester, Officier Sabreur van de Confrèrie du Sabre d’Or, Chevallier Maître-Conseil en Gastronomie Française, lid van de associatie van wijndocenten, register wijndocent en aanbevolen wijn- en gedistilleerddocent van de Wijnacademie en in het bezit van de Wijnpenning van het voormalige Productschap Wijn.

De KVNW Wijnrank is een onderscheiding van de Stichting Wijncommunicatie van de KVNW en bestaat sinds 1987. De KVNW Wijnrank is een blijk van waardering voor het positioneren van wijn als cultuurgoed in de samenleving.

In het verleden kregen onder andere Adriaan van Dis, Joop Braakhekke, Astrid Joosten, Hubrecht Duijker en Harold Hamersma dezelfde onderscheiding. De Stichting Wijncommunicatie bevordert de kennis van en over wijn en stimuleert een verantwoorde consumptie. De Stichting Wijncommunicatie is gelieerd aan de KVNW.