5 top-tips voor ProWein-bezoekers

door | 14 jan 2016 | Nieuws, Redactie

ProWein16a

Reis en verblijf

Düsseldorf Marketing & Tourismus (DMT) is de officiële servicepartner van Messe Düsseldorf  en adviseert en ondersteunt beursbezoekers op het gebied van reis en verblijf. DMT boekt hotels en pensions met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Aantrekkelijke hotelaanbiedingen kunnen direct op http://business-duesseldorf-tourismus.de/messe/prowein/  worden geboekt. Voor individuele pakketten op maat is het aan te raden om telefonisch een persoonlijk advies te vragen: +49 (0)211/17 202 839. Op www.nshiseed kunnen bezoekers terecht voor gunstige treintickets voor de hogesnelheidstrein ICE (tijdig reserveren op www.nshispeed.nl). Daar de vraag naar overnachtingsmogelijkheden tijdens ProWein 2016 groot is, is het raadzaam om zeer tijdig te reserveren.

Online-Ticket Shop

Wie zich van tevoren online als vakbezoeker registreert en legitimeert, ontloopt mogelijke wachtrijen aan de kassa en profiteert bovendien van een gereduceerd tarief. Zo kost een dagkaart voor ProWein 2016 in de online-shop slechts 30 euro in plaats van 45 euro aan de kassa (doorlopende kaart 55 euro online / 70 euro aan de kassa). Bovendien kan er met een eTicket gratis gebruik worden gemaakt van het openbaar vervoer in  Düsseldorf en de omringende steden op de dag van het beursbezoek (VRR-verkeersmiddelen, prijsklasse D, regio Zuid). De ticketshop is op www.prowein.de in het menu ‘Besucher-Service’ te vinden.

MyOrganizer

In het algemeen geldt dat wie de veelzijdige mogelijkheden op www.prowein.de benut, meer uit zijn beursbezoek zal kunnen halen. Het internetportaal van ProWein biedt alle details rondom de beurs en haar exposanten, evenementen en speciale tentoonstellingen. Met nieuws en achtergrondartikelen over de wijnmarkt completeert het ‘ProWein-Magazin’ het online-aanbod. De belangrijkste tool voor een doelgerichte voorbereiding, is de altijd actuele exposantendatabank (te vinden onder ‘Aussteller & Produkte’) en de daarmee verbonden MyOrganizer-functie, waarmee een geheel individueel bezoekschema kan worden samengesteld. De databank bevat contactgegevens en productgroepen van alle exposanten. Vaak zijn ook aanvullende gegevens over de onderneming en over de op de beurs te verwachten noviteiten te vinden, daar de exposanten hun presentatie in de databank zelf vorm kunnen geven. Voor een individuele beursvoorbereiding kan de databank aan de hand van verschillende zoekmogelijkheden worden gefilterd, bijvoorbeeld op basis van een speciaal begrip, op firmanaam, productcategorie of op land. Geregistreerde gebruikers kunnen het zoekresultaat vervolgens  eenvoudig door middel van MyOrganizer als persoonlijke favorietenlijst opslaan. Vanzelfsprekend kunnen op ieder ogenblik exposanten aan de lijst worden toegevoegd of verwijderd. De locatie van de stands van de geselecteerde exposanten worden per hal in de interactieve hallenplattegrond getoond. Het is zelfs mogelijk om een voorstel voor de meest efficiënte route door de hallen te krijgen. Een ander voordeel is dat er ook voor de meer dan 300 proeverijen en seminars tijdens ProWein een separate databank is. Ook hiervan kunnen gekozen programmaonderdelen met de MyOrganizer-functie worden opgeslagen.

Matchmaking / samenwerkingsplatform

Eveneens in het menu ‘Aussteller und Produkte’ is sinds ProWein 2013 een samenwerkingsplatform ingericht. Bezoekers en exposanten kunnen hun vraag en aanbod – bijvoorbeeld het zoeken naar een nieuwe samenwerkingspartner – online plaatsen en inzien. Op deze manier maakt ProWein het mogelijk om al voor aanvang van het evenement contact met potentiële nieuwe klanten op te nemen en tijdens de beurs het contact te verdiepen.

ProWein-app

Gebruikers van smartphones kunnen in de AppStore van Apple of op GooglePlay de gratis ProWein-app (verkrijgbaar in het Duits en in het Engels) downloaden. Naast basisinformatie over de beurs bevat de app ook alle informatie van de exposanten- en evenementendatabank. En vanzelfsprekend kan na inloggen alle informatie die in MyOrganizer is opgeslagen, ook mobiel worden gebruikt. Dat maakt de ProWein-app tot een praktisch navigatiemiddel voor op het beursterrein.

Informatie over ProWein op:

www.prowein.de of via de social media

Facebook: www.facebook.com/ProWein.tradefair

Twitter: https://twitter.com