ProWein 2016: het aftellen is begonnen

door | 22 jan 2016 | Internationaal, Nieuws

ProWein16c

  • Veel vraag naar standruimte van exposanten
  • Mauritius en Korea voor het eerst met gedistilleerd
  • FIZZZ Lounge met lichte Shim-cocktails

Het duurt niet lang meer eer van 13 tot en met 15 maart 2016 de volgende editie van ProWein plaatsvindt. Er worden rond de 6.000 exposanten uit 50 landen verwacht, waaronder alle relevante druiventeeltregio’s en –landen ter wereld. Tevens biedt ProWein een omvangrijk aanbod aan gedistilleerd. Daarmee is de run op ProWein als toonaangevende vakbeurs voor wijnen en gedistilleerd ongebroken en vakbezoekers kunnen zich dan ook wederom op talrijke highlights verheugen. De uitgebreide exposantendatabank van ProWein op www.prowein.de in het menu ‘Aussteller & Produkte’ (Companies & Products) biedt een eerste overzicht. De databank met de vele zoekfuncties kan vanaf heden worden gebruikt en wordt dagelijks geactualiseerd.

Ook de planning van het vakprogramma van ProWein loopt op volle toeren. Zo zullen er talrijke proeverijen zijn. Het spectrum loopt van nationale proeverijen tot aan grensoverschrijdende samenstellingen zoals de proeverijzone van de internationale wijnprijs MUNDUS VINI. Ook het ProWein Forum biedt een veelzijdige mix van thematische proeverijen, aangevuld met talrijke lezingen over markten en trends.

De speciale tentoonstelling ‘same but different’ pakt de draad van haar succesvolle première in 2015 weer op en toont bijzondere marketingconcepten. Tien exposanten presenteren hun innovatieve ideeën op het gebied van wijnproductie en marketing en bieden de vakbezoekers daarmee een hoop inspiratie. Wie op zoek is naar verpakkingen voor wijn kan terecht bij de speciale tentoonstelling  over het thema ‘packaging & design’ die eveneens haar tweede editie ingaat.

Ook binnen het gedistilleerdsegment van ProWein zijn spannende noviteiten te vinden. Hier debuteren bijvoorbeeld Mauritius en Korea met nieuwe, regionale specialiteiten. De FIZZZ Lounge pakt het thema Shim-cocktails op. Als alcoholische lichtgewichten zijn zij de perfecte middenweg tussen de oude vertrouwde virgins en de zware high-volume-drinks. Dankzij moderne technieken en ingrediënten als shrubs, siropen, likeuren en lichte gedistilleerde dranken als sherry, vermout of kruidenlikeuren zijn zij de rijzende sterren binnen de internationale barscene.

Tickets voor ProWein 2016

Vanaf november 2015 is de online-ticket-shop met entreekaartentegen tegen een gereduceerd tarief voor vakbezoekers van overal ter wereld geopend,  te vinden op www.prowein.de in het menu ‘Besucher Service (Visitor Service). Meer informatie over de beurs en de wijnbranche is te vinden op de homepage van ProWein: www.prowein.de.

WineParis Vinexpo 2023