Export van Nieuw-Zeelandse wijnen zorgt opnieuw voor record

door | 8 mrt 2016 | Internationaal, Nieuws

new zealand logo basic_small5
Grootste aanwezigheid op ProWein tot nu toe

Amsterdam, 8 maart 2016 – De Nieuw-Zeelandse wijnindustrie maakt zich deze week op voor haar grootste aanwezigheid ooit op ProWein. De exportwaarde steeg ook het afgelopen jaar tot recordhoogte. Door een stijging van 14% in 2015, ten opzichte van het jaar daarvoor, wordt de exportwaarde nu geschat op $ 1.54 miljard Nieuw-Zeelandse dollars.

Tijdens ProWein 2016 strijkt een recordaantal Nieuw-Zeelandse producenten neer op de beursvloer. Meer dan 86 wijnhuizen zullen hun wijnen presenteren op het New Zealand Wine Pavilion, in hun eigen stand of bij lokale importeurs.

Op het New Zealand Pavilion staan 31 producenten, die samen de 10 belangrijkste wijngebieden van Nieuw-Zeeland vertegenwoordigen. In totaal kunnen de beursbezoekers hier meer dan 200 verschillende wijnen proeven.

Exportmogelijkheden
“Deze beurs is een geweldige kans voor producenten om nieuwe exportmogelijkheden te vinden en zo ook te profiteren van de toenemende vraag naar wijnen uit Nieuw-Zeeland. Ik ben zeer trots dat Nieuwe-Zeelandse wijnen zo sterk vertegenwoordig zijn op deze beurs”, aldus Philip Gregan, CEO van New Zealand Winegrowers.

De diversiteit van Nieuw-Zeelandse wijnen wordt op de beursvloer onder de aandacht gebracht middels een aantal seminars die plaatsvinden op het New Zealand Pavilion. Thema’s van deze seminars zijn o.a. verschillen tussen Sauvignon Blancs uit verschillende regio’s, gewaagde rode wijnen, Pinot Noir, mousserende wijnen en aromatische witte wijnen. De seminars worden verzorgd door de Duitse sommeliers Markus Berlingerhof en Christina Hilker. Zij brachten beiden aan het begin van dit jaar een bezoek aan Nieuw-Zeeland en namen daar onder andere deel aan de International Sauvignon Blanc Celebration en het Sparkling en Chardonnay Symposium.

Het New Zealand Pavilion is te vinden in Hal 9, stand D38.

Nieuw-Zeelandse wijn wordt naar meer dan 90 landen geëxporteerd. Wijn is het op 5 na belangrijkste exportproduct van Nieuw-Zeeland.

Over New Zealand Wine
New Zealand Winegrowers Association (NZW) is de nationale organisatie voor druiven en de wijnsector uit Nieuw-Zeeland. Het is een beroepsorganisatie die wordt gefinancierd door de leden zelf. De organisatie heeft op dit moment ongeveer 1000 telers en en 700 wijnmakers als. NZW voert een breed scala aan taken uit ten behoeve van de druif en de wijn-sector. Dit geldt voor juridische ondersteuning op regionaal, lokaal en internationaal niveau, het verstrekken van een wereldwijd marketing platform en het organiseren van sector brede evenementen zoals de Bragato Conferentie en verschillende New Zealand Wine Awards. www.nzwine.com