Gerenommeerd sherryhuis La Guita bottelt eerste ongefilterde sherry

door | 17 mei 2016 | importeurs, Nieuws

Schermafbeelding 2016-05-17 om 19.07.05
La Guita En Rama bekroond door Robert Parker met 93 punten

Zoetermeer, 17 mei 2016 – De veelzijdigheid en ongekende gastronomische mogelijkheden van sherry komen tot uitdrukking na het openen van deze nieuwe sherry van La Guita. Wijnmaker Eduardo Ojeda brengt een primeur op de markt met de La Guita En Rama 2015. ‘En Rama’ is de Spaanse term voor rauw. De sherry draagt deze naam omdat het direct uit het vat op de fles wordt gebotteld. De Spaanse keldermeester heeft een strenge selectie van een aantal uitzonderlijke vaten Manzanilla gemaakt, afkomstig uit de Soleras in de Bodegas van Misericordia en Pago Sanlucar Viejo. Deze sherry past bij de ‘La Guita stijl’ die de wijnmaker duidelijk omschrijft: “Manzanilla La Guita staat bekend om de onmiskenbare mineraliteit. Het heeft bijna een delicaat zout karakter en dat maakt dat deze wijn veel finesse en complexiteit biedt”, aldus Ojeda.

Sherry met de bijzondere vermelding ‘En Rama’ is een droge manzanilla- of fino- sherry met ‘flor’ –een schimmellaagje dat sherry vaak frisheid en wat amandelachtigs geeft. De ‘En Rama’ sherry is echter eerder gebotteld. Wat extra speciaal is, is dat er ook een botteldatum op vermeld staat, in dit geval oktober 2015. Dat betekent dat de wijn vers en dus fris en crispy is. Robert Parker bekroonde deze sherry onlangs niet voor niets met maar liefst 93 punten!

La Guita produceert deze wijn dus zonder stabilisatie, filtering of klaring. Hierdoor heeft deze sherry niet het herkenbare karakter van een normale manzanilla maar is hij complexer en 100% puur. Met recht dus een gastronomische sherry, een perfecte verrassing in een wijnarrangement bij complexere gerechten met veel smaken en texturen.

Direct serveren
Deze nieuwe en bijzondere sherry is beperkt beschikbaar. De inhoud van de fles komt het best tot zijn recht als het gekoeld geserveerd wordt, op ongeveer 10 °C. Na openen is deze sherry niet al te lang houdbaar. Volgens de wijnmaker combineert de wijn het beste met zeevruchten zoals oesters, kokkels, langoustines, gegrilde- en gerookte vis of met de Japanse keuken. www.laguita.com

Over Oud Reuchlin & Boelen
OR&B is de oudste en tevens één van de grootste importeurs van kwaliteitswijnen in Nederland. Het bedrijf richt zich met haar portfolio op horecabedrijven, horecatoeleveranciers en gespecialiseerde wijnwinkels en staat bekend om haar brede merken portfolio. Voor meer informatie, zie: www.orbwijn.nl.