VINOVISION PARIS: EERSTE INTERNATIONALE WIJNVAKBEURS IN PARIJS

door | 22 dec 2016 | Internationaal, Nieuws

vino-vision

VinoVision Paris is de eerste exclusieve internationale vakbeurs voor cool climate wijnen en vindt volgend jaar plaats van 12 t/m 14 februari in hal 4 het beurscomplex Porte de Versailles in Parijs. Dit unieke evenement is geïnitieerd door vakverenigingen voor wijnprofessionals uit de Val de Loire, Bourgogne, Alsace en het Syndicat Général des Vignerons de Champagne (algemeen syndicaat voor Champagne producenten) en streeft ernaar om wijnen uit Midden en Noord-Frankrijk een nieuwe internationale marktplaats te bieden.

Naast de regio’s van initiatiefnemers worden alle gebieden uit Midden- en Noord-Frankrijk vertegenwoordigd, zoals bijvoorbeeld de Beaujolais, de Savoie, de Jura en de Bugey. Eveneens gaat er aandacht van VinoVision Paris uit naar cool climate wijngaarden buiten Frankrijk. Momenteel telt de vakbeurs reeds 350 ingeschreven exposanten, die tijdens de drie beursdagen hun aanbod van wijnen en diensten zullen presenteren.

VinoVision Paris is een unieke gelegenheid die toegang biedt tot een uitgebreid en gevarieerd aanbod uit deze regio’s: 80% van Franse witte wijnen is afkomstig uit noordelijke Franse regio’s en ruim 70% van de Franse AOP (Appellation d’Origine Protégée, Europese kwaliteitscontrole) is afkomstig uit deze regio’s.

“Vinovision biedt de mogelijkheid aan professionele afnemers om het bourgondische wijnaanbod te benaderen, wat niet altijd eenvoudig is vanwege de discretie en de diversiteit. De locatie van de vakbeurs is een troef voor alle druk bezette professionals en de beursdata zijn bevorderlijk voor het realiseren van business“, verklaart Jean-Marc Veuillet, Sales Manager van de Compagnie de Burgondie en exposant.  

Voor het bieden van een nieuw inzicht op deze wijnen en om te kunnen inspelen op de huidige marktontwikkelingen, werkt de vakbeurs samen met het trendbureau NellyRodi. “In een periode waarin de consument overal centraal staat, is het tijd om een frisse blik te werpen op onze gebruiken en vernieuwende momenten voor wijnconsumptie te initiëren.  Een verfrissende en toekomstgerichte visie bieden op cool climate wijnen, dat is onze doelstelling!” licht Vincent Grégoire, Artistiek Directeur van NellyRodi toe.

Gedurende deze 3 inspirerende beursdagen kunnen professionals een compleet aanbod van cool climate wijnen ontdekken op een overzichtelijke vakbeurs, nieuwe wijnen vinden, inspiratie opdoen in de trendruimte in samenwerking met NellyRodi, of deelnemen aan exclusieve Master Classes.

Voor meer informatie: https://en.vinovisionparis.com