Vinexpo 2017: businessbeurs bij uitstek

door | 3 feb 2017 | Internationaal, Nieuws

Van 18 t/m 21 juni 2017 brengt de Vinexpo, het grote internationale vakevenement voor wijn en gedistilleerd, weer de belangrijkste marktspelers van de sector bijeen in Bordeaux. Behalve voor de ontwikkeling van de verkoop en de marktdynamiek kunnen professionals op de vakbeurs terecht voor het ontdekken van vele noviteiten. De beurs duurt dit jaar voor het eerst 4 dagen.

Internationale focus

Inkopers uit de hele wereld reizen af naar de Vinexpo om producten van ruim 2.000 exposanten uit ongeveer 40 landen te kunnen proeven en te orderen. Een compleet en gevarieerd aanbod van wijn- en gedistilleerdmerken uit o.a. Argentinië, Chili, Duitsland, Ierland, Italië, Kroatië, Oostenrijk, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, maar ook uit Georgië, Libanon en Rusland, staan zij aan zij met talloze Franse exposanten.

Spanje is tijdens de aankomende beurseditie eregastland op de Vinexpo, met de aanwezigheid van de belangrijkste Spaanse wijnmerken op regionale paviljoens of op de stand van de ICEX. Daarnaast zijn ieder jaar vele bedrijven aanwezig met een individuele stand, zoals bijvoorbeeld Araex, Marqués de Riscal of García Carrión, die aan de Vinexpo deelnemen om hun internationale verkopen te ontwikkelen.

Een businessvakbeurs bij uitstek

In een positieve economische context met een stijgende lijn voor de export van wijn en gedistilleerd, ontwikkelt de Vinexpo haar initiatieven ten behoeve van de industrie. De ‘One to Wine Meetings’ werden tijdens de Vinexpo Bordeaux 2015 en de Vinexpo Hong Kong 2016 zeer gewaardeerd en worden dit jaar opnieuw georganiseerd. Hierbij worden gerichte zakelijke afspraken gepland tussen exposanten en aangemelde bezoekers, die plaatsvinden op de stands.

Tenslotte biedt de Vinexpo speciale deals voor het aantrekken van kleinere wijnondernemingen die van aantrekkelijke tarieven en flexibele voorwaarden kunnen profiteren, met bijvoorbeeld turnkey stands van 6 tot 24 m², de promotie van niche merken in partnerschap met Bettane+Desseauve en een speciale ruimte gewijd aan biologische en biodynamische wijnen (WOW!).

WOW!

Voor de eerste maal organiseert de Vinexpo een speciale sector bestemd voor biologische en biodynamische wijnen. Deze nieuwe sector met de naam WOW! (World of Organic Wines!) verwelkomt 200 producenten, aangevuld met conferenties en rondetafelgesprekken over gerelateerde thema’s. Een speciaal restaurant serveert er biologische gerechten.

Spanje, eregastland van de beurs

Spanje is een grote marktspeler in de mondiale wijnproductie en zal tijdens de Vinexpo Bordeaux in de schijnwerpers staan. Spanje staat wereldwijd op een derde plaats als wijnexportland en heeft ‘s werelds grootste wijngebied qua oppervlakte.

De modernisering van wijnstijlen, met simpele en aantrekkelijke verpakking, uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en actieve marketingcampagnes, hebben bijgedragen aan de sterke positie van Spanje op de internationale markt.

In dit kader wordt er tijdens de Vinexpo een speciale proefruimte georganiseerd, er vindt een conferentie plaats over Spaanse exportwijnen en een stand met een selectie van de beste Spaanse wijnen wordt gerund door de gerenommeerde gids Guía Peñín.

Tevens wordt Spanje speciaal belicht tijdens de avondevenementen. Op zondag 18 juni opent de ‘Cité du Vin’ bij uitzondering haar Belvedere voor een Spaanse wijnproeverij. Op maandag 19 juni organiseert de Vinexpo in samenwerking met Wine Spectator een nieuw gastronomisch wijnevenement ‘A Taste of Spain’. Tijdens deze exclusieve avond worden wijnen van ongeveer honderd prestigieuze Spaanse Bodegas geserveerd bij gerechten bereid door de tien meest bekende Spaanse chef-koks, geselecteerd door Ferran Adrià et José Andrés.

Proeverijen en conferenties van de Vinexpo Academy

Naast het bevorderen van business op de stands, organiseert de Vinexpo een compleet programma bestaande uit conferenties en proeverijen. Deze evenementen, gericht op het bijeenbrengen van erkende specialisten en nieuwe talenten, vinden gedurende de vier beursdagen plaats in hal 3.

Netwerkavond: The Blend

The Blend is de officiële avond van de Vinexpo en vindt dit jaar plaats op dinsdag 20 juni in het schitterende Palais de la Bourse, in het historische centrum van Bordeaux, van 19:30 uur tot 01:00 uur ’s nachts. Deze avond, exclusief voor bezoekers en exposanten van de Vinexpo, vormt de ideale gelegenheid om in een ontspannen en gezellige sfeer te netwerken en elkaar te ontmoeten onder het genot van een originele selectie wijn, champagne, cognac en gedistilleerd.

Een stad gehuld in de kleuren van wijn en gedistilleerd: Les Vinexperiences

Alhoewel de vakbeurs uitsluitend toegankelijk is voor vakbezoekers, kunnen locals en toeristen de wereld van wijnen ontdekken tijdens verschillende nevenactiviteiten. Het vakblad Terre de Vins organiseert iedere avond vanaf 18 uur proeverijen van verschillende Franse wijnsoorten op symbolische locaties in Bordeaux. Daarnaast mag een bezoek aan het schitterende en pas geopende ‘wijnpretpark’ Cité du Vin niet vergeten worden!

Partners van de Vinexpo

Tenslotte is de Vinexpo verheugd met de ondersteuning van verschillende partners, zoals  Air France, JF Hillebrand, Riedel, Pulltex en UPS.