Cursus Wijnoorkonde start in Arnhem

door | 9 feb 2017 | Nieuws, Opleiding

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven?

Deze basiscursus neemt je in vijf avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld. Vanaf de tweede cursusavond wordt er gewerkt met geurflesjes. Herken je de geur van citroen, zwarte bessen of zoethout? Een leuke start om geuren gemakkelijker te herkennen.

Data voorjaar 2017 (woensdagavonden): 22 februari, 1 maart, 15 maart,

29 maart, 3 mei en 17 mei (reserve-avond)

Kosten € 195,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, excl. cursusboek en examengeld).

Deze cursus wordt in Arnhem door Chris Alblas gegeven. Chris Alblas is niet alleen Register Wijndocent, maar ook aanbevolen docent van de Wijnacademie.

Kijk voor aanmelding op www.wijncursussen.nl