De nieuwe SDEN lesboeken zijn bijna klaar!

door | 3 mrt 2017 | Nieuws, Opleiding

NIEUW CURSUSMATERIAAL WIJNOPLEIDINGEN SDEN 2 EN 3
Het is bijna zover: half maart rolt het nieuwe lesboek “ ik weet meer van wijn” (SDEN niveau 2) van de pers en in mei volgt het lesboek “ik weet veel van wijn”( SDEN niveau 3). De lesstof is uitgebreid, strakker, vernieuwend en beter op te pakken voor de cursist en docent. Natuurlijk geeft het volop inzicht in de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wijnproductie, nieuwe wijnlanden en druivenrassen. Maar er wordt ook aandacht besteed aan de invloed van wijn op de gezondheid en het verantwoord omgaan met alcohol, een thema dat tegenwoordig veel in de belangstelling staat.

TOEGANKELIJK LESPAKKET
De cursusboeken zijn geschreven in opdracht van de Stichting Wijnonderwijs Nederland door de vinologen Magda van der Rijst en Gerhard Horstink. De auteurs werden bij het samenstellen van de inhoud geadviseerd door een klankbordgroep van wijnexperts. Het resultaat is een zeer toegankelijk geschreven lespakket met veel ruimte voor visuele ondersteuning, zoals schema’s en kaarten die het geheel overzichtelijk maken. De lesboeken worden aangevuld met extra informatie die verkrijgbaar is via een bijbehorende app. Het examen kan alleen worden afgenomen als er ook een praktijkcursus wijnproeven is gevolgd.

VOOR WIE?
Het boek ‘Ik weet meer van wijn’ bevat de theoriestof voor het examen Wijnoorkonde (SDEN niveau 2) en is geschikt voor wijnliefhebbers, wijnhandelaren of horecamedewerkers met een basiskennis van wijn. Het boek ‘Ik weet veel van wijn’ bereidt voor op het examen Wijnbrevet (SDEN niveau 3) en is bedoeld voor gevorderde wijnkenners. Het diploma SDEN 3 is noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan de vinologenopleiding ( SDEN 4 niveau) De wijndiploma’s SDEN – Stichting Dranken Examens en Normering- staat onder toezicht van Cito te Arnhem.

BESTELLEN
De nieuwe cursusboeken zijn vanaf 2 maart 2017 te bestellen via de website www.wijn.nl , uitlevering vanaf 20 maart. Hier zijn ook de andere lesboeken van de wijnopleidingen, waaronder ‘Ik weet wat van wijn’ (opleiding Wijnvignet, SDEN niveau 1) verkrijgbaar. Docenten kunnen gebruik maken van een ondersteunende PowerPointpresentatie.
Voorproefje van het nieuwe cursusboek “ik weet meer van wijn”