Signature, een limited edition culinair inspiratieboek van Restaurant Aan de Poel

door | 31 mei 2017 | Boeken en films, Nieuws


Iedere uitgave genummerd en met unieke handbeschilderde cover van de chef
Amstelveen, 31 mei 2017 – Het Amstelveense twee-Michelinsterren restaurant Aan de Poel bestaat in oktober 10 jaar. Ter ere van dit jubileum brengt Aan de Poel in gelimiteerde oplage een culinair inspiratieboek uit onder de titel Signature. In het boek, waarvan 2.000 exemplaren zijn gedrukt, geven chef-kok Stefan van Sprang en maître sommelier Robbert Veuger met hun team en vrienden een kijkje achter de schermen en blikken ze terug op de afgelopen 10 jaar. Iedere cover is door Van Sprang persoonlijk beschilderd, wat het een exclusieve, unieke uitgave maakt. Behalve een schitterend salontafelboek is Signature daarom zeer geschikt als cadeau. Aan het boek is bijna een jaar gewerkt. Het boek kost 89,00 Euro en is verkrijgbaar op www.signatureaandepoel.com of vanaf 12 juni 2017 in het restaurant. Zie hier het making-of filmpje.

Tweede boek
Signature is het tweede boek dat restaurant Aan de Poel uitbrengt. Veuger vertelt: “Een boek maken is iedere keer weer een mooi en spannend proces. We wilden echt de sfeer en dynamiek van Aan de Poel vastleggen. Die wordt gemaakt door onze bijzondere gasten en fantastische team, zij hebben dan ook een hele grote rol in het boek. Zo vertellen vaste gasten over bijzondere of hilarische momenten in het restaurant en komen (oud) medewerkers aan het woord over hun werk. Daarnaast nemen we de lezer mee door onze 10 favoriete ingrediënten en beschrijven we wat er allemaal komt kijken bij het samenstellen van ons maandelijks wisselende zesgangenmenu. En natuurlijk geven we verschillende kijkjes in hoe het er achter de schermen aan toe gaat.”

Iedere cover is uniek en genummerd. Het boek Signature kost 89,00 Euro en is te koop in het restaurant en via de speciale webshop www.signatureaandepoel.com.


Team
Een heel team van betrokkenen heeft een klein jaar aan het boek gewerkt. Concept, redactie en vormgeving waren in handen van communicatiehuis Vandenberg in Maarn. Zij hebben het boek ook door vertaald naar een serie indringende videoportretten. Fotograaf Maurice Fransen, een van de grootste talenten van Nederland, heeft de ziel van de culinaire creaties op magistrale wijze in zijn lens weten te vangen en laat de gerechten van de pagina’s af spatten. De interviews en teksten zijn van de hand van copywriter Ralph Edelstein.

Specificaties boek
Taal: Engels
Aantal pagina’s: 204
Grootte: 245 x 340 x 30 mm
Materiaal : Hard cover + sleeve
Publicatie: gelimiteerde oplage (2.000)
Verschijningsdatum: 12 juni, 2017
ISBN: 978-90-821654-7-0

Thema’s in het boek
Let’s get personal | Chef’s top 10 | Team | #Aandepoel | Juicy details | Table talk |
Creating a menu | What friends are for | Time flies when | Not just plates

Over Aan de Poel
Aan de Poel onderscheidt zich door de combinatie van hoogwaardige gastronomie met een laagdrempelige, gezellige ambiance waarin iedereen zich thuis voelt. In 2008 kreeg het restaurant zijn eerste Michelinster, vier jaar later gevolgd door de tweede. Naast de vaste kaart presenteert Chef-kok Stefan van Sprang driewekelijks een nieuw zesgangenmenu. De wijnkaart, samengesteld door Robbert Veuger, biedt ruim 600 keuzes en bevat zowel klassieke topwijnen als verrassende challengers en biedt altijd een perfecte combinatie bij de eclectische gerechten van Van Sprang. Aan de Poel serveert lunch en diner, van dinsdag t/m zaterdag. Meer informatie: www.aandepoel.nl.