Wijncursussen najaar 2017 in Arnhem

door | 26 jun 2017 | Nieuws, Opleiding

SVBE Wijnprofessionals organiseert ook dit najaar weer diverse wijncursussen voor beginners en gevorderden. De cursussen, die gegeven worden door register vinoloog Chris Alblas, vinden allen plaats in Arnhem. De cursusgroepen bestaan uit maximaal 12 cursisten. Elke cursus kan ook “incompany” uitgevoerd worden.

Cursus Wijnvignet

Ben je een beginnende en geïnteresseerde wijnliefhebber en wil je graag meer over wijn weten, maar ook weer niet “to much”? Of werk je met wijn in een winkel of restaurant en wil je een klant of gast beter kunnen adviseren? Dan is deze wijncursus ideaal.

Deze basis wijncursus is een tweedelige wijncursus, gericht op het ervaren en genieten van wijn. Je krijgt basisvaardigheden hoe wijn te proeven en verder informatie over de productie van wijn, de belangrijkste druivenrassen en wijngebieden. Op beide cursusavonden proef je zes wijnen; de eerste avond wit en de tweede avond rood.

Je kunt afsluitend het basisdiploma Wijnvignet behalen, wat landelijk erkend is. Kortom een leuke en informatieve inleiding in de wijn die jezelf kunt volgen of aan iemand cadeau kunt geven. De cursus Wijnvignet is incompany zeer geschikt voor horeca en supermarkten, maar ook voor een vriendengroep.

Data najaar 2017 (donderdagavonden): donderdag 5 oktober, donderdag 26 oktober en donderdag 9 november (reserve-avond)* Cursuskosten bedragen € 115,00 p.p. (inclusief cursusboekje, wijnen, examen en diploma SDEN1 / wijnvignet)

Cursus Wijnoorkonde

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven?

Deze basiscursus neemt je in zes avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld. Vanaf de tweede cursusavond wordt er gewerkt met geurflesjes. Herken je de geur van citroen, zwarte bessen of zoethout? Een leuke start om geuren gemakkelijker te herkennen.

Cursus najaar 2017: woensdag 13 september, woensdag 27 september, woensdag 11 oktober, woensdag 25 oktober, woensdag 8 november, woensdag 22 november en woensdag 29 november (reserve-avond)*. Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek Ik weet meer van wijn (bestellen webshop www.wijn.nl) en examenkosten.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarop uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en op een deskundige wijze worden besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat vele “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven.

Data najaar 2017 (maandagavonden): maandag 11 september, maandag 18 september, maandag 25 september, maandag 2 oktober, maandag 9 oktober, maandag 23 oktober, maandag 30 oktober,

maandag 6 november, maandag 13 november en maandag 27 november (reserve-avond).

Cursuskosten € 375,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld)

Aanmelden kan via de site www.wijncursussen.nl of door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

*Reserve-avond graag in uw agenda noteren. Van deze avond wordt gebruikt gemaakt als er onvoorzien een lesavond uitvalt.