logo WIJNJOURNAAL groen

Jef van Den Hout genomineerd voor ‘Talentvol Chef van het Jaar 2018’

door | 7 sep 2017 | Nieuws

Jef van den Hout, chef en eigenaar van restaurant The French Connection op de Amsterdamse Singel, is genomineerd voor de titel ‘Talentvol Chef van het Jaar 2018’. Op 24 september presenteren alle genomineerden zich aan de jury en op 6 november maakt Gault&Millau bekend wie zijn nominatie verzilvert.

Van den Hout – of chef Jef voor de meesten – werpt in The French Connection de gevestigde orde van Franse klassiekers omver. Bekende gerechten worden compleet uit elkaar gehaald en op revolutionaire wijze opnieuw uitgevonden. Zónder hun unieke kwaliteiten te verliezen. De 32-jarige chef wordt geprezen om zijn creativiteit. Zo creëerde Van den Hout onder andere zijn iconische “olijf” met vloeibare kern, die voor iedere gast een explosief begin van het diner is.

‘Ik probeer met mijn gerechten steeds te verrassen. Iets nieuws, creatiefs en revolutionairs te creëren. Ik ben heel erg vereerd om hiermee deze nominatie te ontvangen.’
– Jef van den Hout, chef en eigenaar The French Connection

De Gault&Millau Awards worden op 6 november uitgereikt tijdens de Gastronomie / Fine Food Professional 2018 beurs in de Jaarbeurs Utrecht, gelijktijdig met de presentatie van de Gault&Millau-gids 2018. De onafhankelijke restaurant- en hotelgids  die sinds 2008 in Nederland uitgegeven wordt, verzamelt hierin jaarlijks de beste hospitalityconcepten van het moment. Restaurants worden beoordeeld op een schaal van twintig punten. Vanaf 16 punten behoren ze tot de top van Nederland. Naast de titel ‘Talentvol Chef van het Jaar 2018’ worden ook de titels ‘Talentvol Gastheer/Gastvrouw van het Jaar 2018’ en ‘Talentvol Sommelier van het Jaar 2018’ uitgereikt.

Over The French Connection
Er is een Franse revolutie gaande op de Singel in Amsterdam. Zonder barricades. In het romantische en karakteristieke Odeon-gebouw werpt Chef Jef van den Hout de gevestigde orde omver en neemt hij Franse klassiekers mee in de strijd. Bekende gerechten worden compleet uit elkaar gehaald en op revolutionaire wijze opnieuw uitgevonden. Zónder hun unieke kwaliteiten te verliezen. Altijd verrassend. Altijd vooruitstrevend.

Créativité – Qualité – Innovativité. Vive la révolution!

Meer nieuws

Paris premiere for the ÖTW

Paris premiere for the ÖTW

Österreichische Traditionsweingüter (ÖTW) has been the standard-bearer for premium Austrian wines for more than 30 years. The winery grouping has worked tirelessly to promote the best origin wines from Austria’s key regions and developed a pioneering...

Lees meer
Castilla-La Mancha keert terug!

Castilla-La Mancha keert terug!

Wijnmakers uit Castilla-La Mancha presenteren hun beste wijnen in AmsterdamOp woensdag 19 februari 2025 komt de grootste en meest diverse wijnregio van Spanje naar Amsterdam. Tijdens een bijzondere proeverij bij Chateau Amsterdam, presenteren 14 wijnmakers...

Lees meer
Bourgogne Wines at Wine Paris 2025

Bourgogne Wines at Wine Paris 2025

Bourgogne Wines are eagerly looking forward to welcoming you to Wine Paris 2025!The Bourgogne Wine Board (BIVB) is making its grand return to the Wine Paris trade show from February 10 to 12, 2025! Featuring an immersive stand (No. C095 - Hall 7.3 in the...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This
G-YD8G14ETJ5