California Wine 2017 Harvest Report

door | 14 nov 2017 | Internationaal, Nieuws

San Francisco – Het was een relatief vroege wijnoogst in California dit jaar, mede door de vele regenval tijdens het groeiseizoen (waardoor officieel een eind kwam aan de vijf jaar durende droogte) en de hoge temperaturen in de zomer. Tijdens de bosbranden in Noord California in oktober was de schade aan wijnhuizen en wijngaarden in Napa, Sonoma en Mendocino, samen goed voor zo’n 12% van de totale wijnproductie, minimaal 90% van de druiven in Napa en Sonoma en 85% in Mendocino was al geoogst en zat al in tanks en vaten. “2017 belooft een uitstekend jaar te worden voor Californische wijn”, volgens Bobby Koch, president van het California Wine Institute. “Na het tragische verlies van levens en huizen is de hulp van de lokale bevolking maar zeker ook het medeleven van mensen uit de gehele wereld hartverwarmend geweest. Onze wijnhuizen zijn hard bezig om hun mooie wijnen te maken en bezoekers zijn weer welkom”.

Meer gedetailleerde informatie in het bijgaande Oogstrapport.

CaliforniaWineHarvestReport2017_CalifWines