MILLESIME BIO 2018: 25e beurseditie groter opgezet dan ooit

door | 17 nov 2017 | Internationaal, Nieuws, Redactie

29, 30 & 31 januari in het Montpellier Exhibition Centre

Amsterdam, 17 november 2017 – Het walhalla van de biologische wijnen keert terug naar Montpellier voor haar 25e verjaardag. ‘s Werelds grootste biologische wijnbeurs vindt plaats van 29 tot en met 31 januari 2018. De beurs in Marseille wordt elk jaar populairder, met een stijging van 8% in het bezoekersaantal in 2017. Millésime Bio wordt elk jaar georganiseerd door Sudvinbio, de interprofessionele vereniging van biologische wijnbouwers uit Occitanie.

Millésime Bio keert terug naar roots
Na de succesvolle editie van de beurs in 2017 in het Parc des Expositions in Marseille-Chanot, keert Millésime Bio voor de komende editie weer terug naar haar roots in Montpellier. Wat je kunt verwachten? Drie beurshallen, 950 exposanten, 5.000 professionals en dat drie dagen lang. Millésime Bio viert in 2018 ook nog eens haar 25e beursjubileum.

De Zuid-Franse regio Occitanie vertegenwoordigt 35% van de biologische wijngaarden in Frankrijk. Dit is 25.000 ha wijngaard (bio + in omschakelingsproces naar bio) en meer dan 700.000 hl biologische wijn. Dat maakt Occitanie de belangrijkste biologische wijn producerende regio in Frankrijk.

’s Werelds grootste biologische wijnbeurs
Millésime Bio is dé showcase voor de biologische wijnsector. Producenten uit zo’n vijftien landen worden hier bij elkaar gebracht en maar liefst 40% van het Franse aanbod in de biologische sector is vertegenwoordigd. Dat ’s werelds grootste biologische wijnbeurs populairder is dan ooit, blijkt wel uit het feit dat de beurs dit jaar genoodzaakt was een wachtlijst van meer dan 100 exposanten op te zetten. Ondanks de toename van het aantal stands.

Challenge Millésime Bio
Challenge Millésime Bio is het officiële wijnconcours van de Millésime Bio beurs. Participanten van de beurs kunnen zich registeren en meedingen naar een felbegeerde award binnen verschillende categorieën.

Millésime bio in het kort:
Vorige editie telde 4850 unieke bezoekers gedurende 3 dagen 902 exposanten en 16 nationaliteiten aanwezig (Frankrijk, Spanje en Italië vormen de top 3) Stijging in bezoekersaantal van 8% in 2017 Meer dan 20% internationale bezoekers uit Europa, Noord-Amerika en Azië Bezoekersprofiel: 72% Frans en 28% uit andere landen

Presentatie trendanalyse biowijn in Nederland
“Biologische wijnen vormen een substantieel en groeiend segment binnen het totale aanbod aan wijnen in Nederland”. Dit is de algemene conclusie van een op de Nederlandse markt gefocuste trendanalyse in opdracht van Sudvinbio. Pitch PR peilde onder ruim 400 wijnconsumenten en door middel van interviews met bekende wijnschrijvers en verantwoordelijke wijnkopers (o.a. Albert Heijn en Jumbo Supermarkten) de positie van biologische wijn op de Nederlandse markt. De resultaten van dit onderzoek zullen door Chris Alblas tijdens Millésime Bio worden toegelicht voor het internationale publiek

Praktische informatie 29, 30 & 31 januari Parc des Expositions, Montpellier
Maandag: 10:00 – 19:00 – Dinsdag: 09:00-19:00 – Woensdag 09:00-17:00
www.millesime-bio.com