Datawijziging Vinexpo Bordeaux en nieuwe Vinexpo in Parijs

door | 20 dec 2017 | Internationaal, Nieuws

De Vinexpo, internationale vakbeurs voor wijn en gedistilleerd, heeft nieuwe beursdata aangekondigd en vervolgt tevens haar ontwikkeling met de start van een nieuwe beurs in Parijs in 2020. Deze strategie is gebaseerd op de groeimogelijkheden en het bieden van oplossingen voor klanten, in lijn met de internationale toonaangevende positie van de wijnbeurs. De historische Vinexpo in Bordeaux vindt voortaan plaats in mei (in plaats van juni) en sluit hiermee beter aan op de planning van inkopers. De aankomende Vinexpo Bordeaux vindt plaats van 13 t/m 16 mei 2019. Daarnaast wordt een nieuwe Vinexpo in Parijs aangekondigd van 13 t/m 15 januari 2020.

“Bordeaux is dé hoofdstad van gerenommeerde wijnen. De nieuwe beursdata van de Vinexpo Bordeaux zijn afgestemd in overleg met lokale marktspelers en professionals uit de sector. Deze ontwikkeling staat in lijn met de vernieuwingen van de afgelopen twee beursedities en de voortzetting daarvan” verklaart Patrick Seguin, voorzitter van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux-Gironde, de grootste aandeelhouder van de Vinexpo.

Tegelijkertijd vervolgt de Vinexpo haar ontwikkeling met de start van een nieuwe beurs in Parijs, met een eerste editie van 13 t/m 15 januari 2020 in het expositiecomplex Porte de Versailles. Na een succesvolle beurseditie in Azië en een nieuwe beurs in New York in maart 2018, richt de Vinexpo Parijs zich op inkopers afkomstig van over de hele wereld en met name van het Europese continent, dat nog altijd ruim 60% van de mondiale consumptie vertegenwoordigt.

De keuze voor de maand januari plaatst de vakbeurs vooraan in het seizoen waardoor de commerciële capaciteit wordt geoptimaliseerd. “Deze periode aan het begin van het jaar stelt professionals in staat om aankopen te plannen en actieplannen op te stellen”, aldus Guillaume Deglise, CEO van de Vinexpo. “Dit nieuwe evenement versterkt het merk Vinexpo als federatief project voor de wijn- en gedistilleerdbranche”.

Over de Vinexpo

Opgericht in 1981 op initiatief van de Kamer van Koophandel en Industrie van Bordeaux Gironde, organiseert de Vinexpo vakevenementen voor de wijn- en gedistilleerdbranche voor professionals en is internationale partner voor de sector. Met meer dan 30 jaar B2B expertise beschikt de Vinexpo over een perfect marktinzicht en heeft bevoorrechte relaties met de voornaamste spelers uit de distributiesector. Met vijf vaste vakbeurzen (Bordeaux, Hong Kong, Tokyo, New York en binnenkort Parijs) en een touring show (Vinexpo Explorer), beslaat Vinexpo de drie belangrijkste continenten van de wereldconsumptie en bevestigt haar vooraanstaande positie als koploper voor wijnevenementen.

WineParis Vinexpo 2023