‘Antoinette Coops is mijn gedroomde gids in de Italiaanse keuken.’ Onno Kleyn

door | 14 feb 2018 | Boeken en films, Nieuws

Wie houdt er niet van Italië? Het mooie weer, de rijke cultuur, lekkere wijnen en vooral: de geweldige keuken. Antoinette Coops verhuisde in 2001 naar Italië en is uitgegroeid tot een ware ambassadeur van de Italiaanse keuken. Op 16 april verschijnt haar fenomenale kookboek Mangiamo!, waarin ze al het heerlijks uit de Italiaanse Veneto heeft gebundeld. Mangiamo! is een must have voor elke Italië-liefhebber!

In Mangiamo! deelt Antoinette de lekkerste streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat ze je uitgebreid proeven van la dolce vita. Geniet van bijzondere gnocchi van de almboerderij, verrassend gevulde pasta, stoofpotjes van verbazingwekkende soorten vlees en ouderwetse peperkoekjes die je vlak voor de maaltijd eet. Elk recept wordt bovendien ingeleid met een verhaal om van te smullen en de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord.

Prachtig uitgevoerd cadeauboek
Alle foto’s op locatie geschoten door de talentvolle foodfotografe Marleen van Es (o.a. Oogst)  
‘Antoinette is één met de lokale bevolking van de Veneto. Hun eetcultuur en gewoontes vind je terug in haar recepten, die rijk zijn van smaak en kleur.’ Tessa Kiros

‘Antoinette proeft en beschrijft de keuken van Veneto van binnenuit en vertelt er mooie verhalen uit de streek bij. Daardoor krijg je niet alleen zin om te gaan koken maar ook om de regio te gaan bezoeken. Een hongerig makend werk!’

Frans van Munster, fratello-sorella.nl 
‘Eerstehands informatie, likkebaardend lekkere recepten, smullende anekdotes: Antoinette Coops is mijn gedroomde gids in de Italiaanse keuken.’ Onno Kleyn
Antoinette Coops (1970) is een bevlogen thuiskok en kookschrijver. Ze is getrouwd met een Italiaan en emigreerde in 2001 naar Italië, het land met misschien wel de populairste keuken ter wereld. Vanuit Verona veroverde ze de Nederlandse culiwereld met haar smakelijke en veelzijdige blog ‘Italiaans koken met Antoinette’. Coops’ culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een ideale ambassadeur van de Italiaanse keuken.
WineParis Vinexpo 2023