L’Ecole du Vin de Bordeaux nodigt wijnprofessionals en ook liefhebbers uit voor een ontdekkingsreis naar Bordeaux

door | 20 apr 2018 | Nieuws, Opleiding

In 1989 richtte de Conseil Interprofessionnel des Vins de Bordeaux (CIVB) de brancheorganisatie op voor alle Bordeaux appellations; een eigen wijnschool in het centrum van de stad Bordeaux om zowel wijnprofessionals als wijnliefhebbers te informeren over alle ins- en outs van het grootste wijngebied van Frankrijk. De docenten van l’Ecole du Vin in Bordeaux zijn mensen uit het wijngebied, oenologen en producenten.   

In 2006 breidde l’Ecole du Vin de Bordeaux uit naar het buitenland en bijna dertig jaar na de oprichting heeft l’Ecole du vin de Bordeaux 250 geaccrediteerde Bordeaux Wine Educators opgeleid die op hun beurt jaarlijks meer dan 80.000 personen in twintig landen opleiden. Er zijn inmiddels ook 31 aangesloten “partnerscholen” over de hele wereld.

In Nederland zijn er momenteel twee geaccrediteerde Bordeaux Wine Educators, te weten: sommelier Edwin Raben (www.edwines.nl) en Master Vini Fransbert Schermer (www.vinsinspiration.com). Deze gepassioneerde docenten zijn onlangs opnieuw naar Bordeaux geweest om hun kennis over het wijngebied op te frissen en om hun 4-jarige accreditatie te verlengen. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends in het wijngebied en zijn in staat om hun kennis over te brengen op wijnliefhebbers en -professionals (sommeliers, chefs, slijters, winkelpersoneel of amateurs). Ze beschikken over verschillende soorten lesmateriaal voor elke doelgroep.

In Nederland zullen de Bordeaux Wine Educators dit jaar 12 presentaties geven aan 300 slijters, importeurs en overige professionals.

Oeno Bordeaux

Sinds maart 2017 heeft l’Ecole du Vin de Bordeaux een OenoBordeaux een gratis en internationale (in 5 talen) applicatie ontwikkeld waarmee wijnprofessionnals hun expertise kunnen verbeteren. Met OenoBordeaux is kennis over het wijngebied maar ook over Bordeaux wijn-spijscombinaties of “hoe organiseer je een Bordeaux wijnmarkt” nooit zo dichtbij geweest. Daarnaast vindt men er het laatste nieuws over het wijngebied, innovaties, trends etc.

WineParis Vinexpo 2023