De wijnkaart alsjeblieft: De wereldatlas voor wijn

door | 16 aug 2018 | Boeken en films, Nieuws, Redactie

Het CBS maakte gisteren bekend dat de wijnproductie in Nederland in de lift zit. Goed nieuws voor alle liefhebbers van lokale wijnen. Maar er is uiteraard nog een wereld aan wijnen buiten ons land te ontdekken. In De wijnkaart, alsjeblief leer en lees je alles over de wereld van wijn. Van het ontstaan van wijn door de eeuwen heen, tot alle druivensoorten die er verbouwd worden. De Wijnkaart, alsjeblieft verschijnt 18 september.

Voor de (beginnende) wijnliefhebber is dit een must have, waarin je alles leert en leest over de wereld van wijn.  In De wijnkaart, alsjeblieft lees je o.a.  in welke landen welke wijn wordt gemaakt en hoe wijn door de eeuwen heen de wereld heeft veroverd. Welke druivensoorten worden waar verbouwd? Welke wijnen maken ze bijvoorbeeld in Georgië? En welk smaakprofiel horen bij de diverse druivensoorten? Het boek heeft de ‘look & feel’ van een atlas, maar dan met het mooiste onderwerp dat er is: wijn!

Titel: De wijnkaart, alsjeblieft
Auteur: Adrien Grant Smith Bianchi en Jules Gaubert-Turpin
ISBN: 9789021569543
Prijs: €25,-
Verschijningsdatum: 18 september 2018
Kosmos Uitgevers

Voorbeeld uit het boek: