Pays d’Oc komt naar je toe dit najaar!

door | 30 aug 2018 | importeurs, Internationaal

Kom, proef en geniet van Pays d’Oc IGP in een wijnbar bij jou in de buurt tijdens de Pays d’Oc on (wine)tour

Amsterdam, 30 augustus 2018Wine lovers opgelet! Het spannendste wijnbouwgebied van Frankrijk komt naar je toe deze zomer! Nou ja, dit najaar dan.. Samen met kwaliteitslabel Pays d’Oc IGP organiseert Pitch PR in 8 gezellige wijnbars door het land Pays d’Oc IGP wijnproeverijen. In 1,5 uur word je meegenomen in de wondere wereld van het prachtige Zuid-Frankrijk: Pays d’Oc. Tijdens de proeverij worden verschillende Pays d’Oc IGP top-cépagewijnen geproefd zoals rolle, gewurztraminer, petit verdot, cabernet franc en mourvèdre en word je alles verteld over deze levendige regio en het unieke label. Zoek snel waar jouw dichtstbijzijnde Pays d’Oc on (wine)tour-proeverij wordt georganiseerd.

De 8 wijnbars die meedoen aan de Pays d’Oc on (wine) Tour zijn:
Wijncafé Lefebvre in Utrecht op dinsdag 25 september
Wijnbar Paskamer in Amsterdam op woensdag 26 september
Wijnbar SHIRAZ in Amsterdam op dinsdag 2 oktober
Wijnbar Vintage in Hilversum op woensdag 3 oktober
Wijnbar VinVin in Utrecht op dinsdag 9 oktober
Wijnbar Le Baravin in Amsterdam op donderdag 11 oktober
Wijnbar Viqh in Haarlem op dinsdag 16 oktober
Wijnbar Zuster Margaux in Amersfoort op donderdag 18 oktober

De proeverijen duren van 20:00 uur tot 21:30 uur en worden gegeven door onze eigen Pays d’Oc IGP huissommeliers.

Proef het Zonnige Zuiden van Frankrijk!
Tijdens de Pays d’Oc on (wine) Tour leer je van onze huissommeliers alles over de wijnen van Pays d’Oc IGP, uit het zonnige zuiden van Frankrijk. En uiteraard worden er ook een flink aantal pareltjes opengetrokken en kiezen sommige wijnbars ervoor een passend hapje te serveren. Door het laagdrempelige karakter van de avond, is de Pays d’oc on (wine) Tour zowel geschikt voor de beginnende wijnliefhebber als de gevorderde proever.

Waar en hoe kan je je inschrijven?
Inschrijven kan in de wijnbars zelf, maar ook online:

Pays d’Oc IGP in cijfers58 toegestane druivenrassen

  • 870 miljoen flessen per jaar
  • Frankrijks voornaamste wijnregio in volume
  • Frankrijks grootste wijnexporteur
  • Elke seconde worden 24 flessen Pays d’Oc IGP verkocht
  • Frankrijks voornaamste producent van rosé
  • 13.000 wijnboeren
  • Met 120.000 ha omvat Pays d’Oc IGP de helft van de Languedoc-Roussillon regio

Over Pays d’Oc IGP
Pays d’Oc IGP (Indication Géographique Protégée) is een officieel wijn kwaliteitslabel gecertificeerd door Bureau Véritas Quality France. Deze regio is erkend door de Europese Unie en is een collectief merk. Pays d’Oc IGP vertegenwoordigt zo’n 1700 bedrijven (privé wijnkelders, coöperaties en wijnhandelaren) en 13.000 wijnproducenten. Het Pays d’Oc gebied omvat de Languedoc-Roussillon streek (waaronder de gebieden Hérault, Aude, Gard, Pyrénées-Orientales en zes dorpen in Lozère). Pays d’Oc IGP is volume marktleider in export van Franse wijnen, in Nederland is 20% van de Franse wijnimport afkomstig van Pays d’Oc IGP wijngaarden. Voor meer informatie zie www.paysdoc-wines.com.