Cursus Wijnoorkonde voorjaar 2019

door | 14 sep 2018 | Nieuws, Opleiding

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven?

Deze basiscursus neemt je in zes avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld.

Cursus voorjaar 2019: woensdag 16 januari, woensdag 6 februari, woensdag 20 februari, woensdag 13 maart, woensdag 3 april, woensdag 17 april en woensdag 8 mei (reserve-avond)*. Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek “Ik weet meer van wijn” (bestellen www.stichtingplatformdranken.nl) en examenkosten (aanmelden examen www.wijnacademie.nl). De cursuslocatie is in Arnhem.

Stuur voor aanmeldingen een e-mail naar Chris Alblas: alblas@svbe.nl