Global Portfolio ProWein onder nieuwe leiding.

door | 27 feb 2019 | Internationaal, Nieuws, Redactie

Bastian Mingers wordt Global Head Wine & Spirits en projectleider van ProWein

Op 1 april is er een wisseling aan de top van de Global Portfolio van ProWein. Bastian Mingers wordt de nieuwe Global Head Wine & Spirits en projectleider van ProWein van Messe Düsseldorf. De 35- jarige neemt daarmee de functie over van Marius Berlemann, die binnenkort als General Manager van Messe Düsseldorf Shanghai Co. Ltd de project- en personeelsverantwoordelijkheid voor het gehele portfolio van Messe Düsseldorf in China op zich neemt. Daarmee blijft Marius Berlemann nauw verbonden met ProWine China en ProWine Asia (Hongkong) en zal hun succesvolle ontwikkeling ook in de toekomst blijven begeleiden – dit keer echter direct vanuit China.

Bastian Mingers brengt als nieuwe chef van het ProWein-portfolio een brede, jarenlange managementervaring van complexe projecten, strategieontwikkeling en –implementatie mee. Van 2011 tot 2015 was Bastian Mingers al als Senior Project Manager in het ProWein-team werkzaam. Sinds 2015 is hij verantwoordelijk voor Energy Storage, de internationale conferentie en beurs voor duurzame energie en eenvan ’s werelds toonaangevende platform voor deenergieopslagbranche. “Ik verheug me enorm op de uitdaging, diemijn nieuwe positie met zich meebrengt, en ben er zeker van dat ik de succesvolle ontwikkeling van het ProWein-portfolio voortzettenkan,” aldus Mingers. In zijn nieuwe functie overlegt hij direct metMichael Degen, Executive Director en lid van de directie van Messe Düsseldorf.

ProWein sinds 25 jaar op succeskoers

ProWein in Düsseldorf is de toonaangevende beurs voor de internationale wijn- en gedistilleerdbranche, en viert dit jaar haar 25- jarig jubileum. Op ProWein 2019 worden bijna 7.000 exposanten uit meer dan 60 landen en rond de 60.000 vakbezoekers uit ruim 130 landen verwacht. Met de eerste ProWine China in Shanghai in 2013 legde ProWein bovendien de grondsteen voor haar internationale satellietnetwerk Sindsdien hebben rond de 4.000 exposanten uit 40 landen zich op het jaarlijks in november plaatsvindende ProWine China gepresenteerd, en werd de beurs in dit tijdbestek door rond de 70.000 vakbezoekers bezocht. In 2016 vond de première van ProWine Asia in Singapore plaats, en was met meer dan 7.300 bezoekers en circa 260 exposanten dermate succesvol, dat een jaar later ProWine Asia in Hongkong volgde, en met 310 exposanten en ruim 12.000 wijnprofessionals eveneens een succesvol debuut vierde. Sindsdien pendelt ProWine Asia jaarlijks in het voorjaar tussen Singapore en Hongkong. Beide beurzen vullen elkaar uitstekend aan: ProWine Asia ontsluit met Singapore de Zuidoost- Aziatische wijnmarkt (tijdens de afgelopen ProWine Asia 2018 kwam 40 procent van de bezoekers van buiten Singapore) en met Hongkong de omliggende markten, en ProWine China richt zich op het vasteland van China.