‘De Gezonde Bourgondiër’ Lekker Vega Kookboek van het jaar!

door | 13 mrt 2019 | Boeken en films, Nieuws

Hoera! De Gezonde Bourgondiër is uitgeroepen tot het Lekker Vega Kookboek van 2018! Jacinta Bokma presenteert met dit boek, dat lovend werd ontvangen door pers en lezer, een geheel nieuwe, plantgebaseerde kijk op lekker eten. 
De verkiezing van het Lekker Vega Kookboek wordt jaarlijks georganiseerd door De Vegetariërsbond om te laten zien dat lekker vegetarisch koken niet alleen makkelijk, maar ook leuk is.

De tafel van Jacinta Bokma is altijd rijk gevuld en bourgondisch. Dit is de plek waar gezinnen en generaties, vrienden en geliefden bij elkaar komen, want eten is liefde en samen genieten. Bij ‘bourgondisch’ denken velen meteen aan grote lappen vlees, schalen vis, alles veel, vet en vol. Jacinta doet het totaal anders. Ze maakt met originele ingevingen en variaties van alles een feestje, met de door haarzelf ontwikkelde theorie – het plantgebaseerde Vrolijk Voedingshart – als houvast. En wow, van snelle snack tot driegangenmenu: álles in dit boek is onweerstaanbaar lekker, verrassend gezond en makkelijk te maken.

  • Eten volgens het vrolijke voedingshart: dé energieke geen-dieet-methode
  • Meer dan 100 makkelijke recepten & slimme variaties
  • Onverwachte combinaties die geweldig uitpakken
  • Duurzaam & groen: veel recepten zijn 100% plantaardig

‘Dit boek heeft op mij hetzelfde effect als een Chanel-tas op een modejournalist, hebberig word ik ervan.’ VROUW

‘Soms, héél soms, verschijnt er een kookboek dat zo verrassend, bijzonder en vernieuwend is, dat je meteen naar de winkel wilt rennen. Zo’n boek is ‘De gezonde Bourgondiër’ van Jacinta Bokma. Tweehonderd pagina’s met prachtige foto’s en ongelooflijk inspirerende recepten die je nú wilt gaan maken.’ de Volkskrant

Weergaloze fotografie. Ongelooflijk fijn boek. Bourgondische, rijke, inspirerende, esthetische gerechten en toch supergezond. Dat is wat iedereen wil. Feest!’ Wendy Magazine

Jacinta Bokma is smaak-, recept- en merkontwikkelaar. Ze wil de wereld graag een beetje mooier maken en mensen verleiden om duurzamer te eten en te leven. Ze schreef diverse kookboeken, waaronder de bestsellers De snelle vegetariër  en De dunne vegan.