Wijncursus wijnbrevet najaar 2019

Arnhem – SVBE Wijnprofessionals organiseert dit najaar weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Het behalen van het diploma op SDEN3 niveau is een must voor iedereen die naar de Wijnacademie wil. Deze cursus, die gegeven wordt door register vinoloog en aanbevolen docent van de Wijnacademie Chris Alblas, vindt plaats in Arnhem. De cursusgroep bestaat uit maximaal 13 cursisten. Deze cursus kan ook “incompany” uitgevoerd worden. 

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit acht avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken. Op de negende avond staat een proefexamen gepland.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Data najaar 2019

Data najaar (maandagavonden): maandag 16 september, 23 september, 30 september, 7 oktober, 28 oktober, 11 november, 18 november, 25 november, 2 december en 9 december (reserve-avond).

Cursuskosten € 425,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.stichtingplatformdranken.nlAanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Aanmelden

Aanmelden kan door e-mail te sturen naar info@svbe.nl. Na aanmelding ontvangt u het inschrijfformulier. Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nlMobiel: 06-28242813

Dit bericht is geplaatst in Nieuws, Opleiding, Redactie. Bookmark de permalink.