Wijnpluscursus 2019 – 2020

door | 16 jun 2019 | Nieuws, Opleiding, Redactie

Nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Een cursus specifiek voor iedereen die al iets van wijn weet. Heb je al een wijncursus gevolgd, of op een andere manier kennis over wijn opgedaan, wat is er dan leuker om zo één keer per maand met andere wijnliefhebbers om tafel te zitten en één avond met Job de Swart, Master of Wine? Daarom is deze wijnpluscursus misschien wel iets voor jou! Zeven avonden in het cursusseizoen 2019 – 2020 met elke avond een ander thema. Ook is er aandacht voor de combinatie van Wijn & Spijs.

Programma wijnpluscursus 2019 – 2020 (dinsdagavonden)

1.         17 september: zoete -niet versterkte- wijnen. Er is een grote diversiteit aan de wijze waarop zoete wijnen worden gemaakt. Meest bekend zijn de zogenaamde “vin doux naturel” wijnen (wijnen waarbij de gisting is onderbroken door toevoeging van wijnalcohol). Deze avond echter geen VDN wijnen, maar wijnen waarvan er sprake is van edele rotting (zelfde werkwijze maar hoe smaakt dan een dergelijke wijn uit een ander gebied of van een ander druivenras) of waarvan de druiven bij -7 zijn geplukt of later aan de most zijn toegevoegd. 

2.         8 oktober: focus op rode wijnen uit Toscane. Er zal een fraaie opbouw zijn in de wijnen, waarbij de DOCG’s (zoals de Brunello en Vino Nobile) niet worden vergeten.

3.         5 november: wereldrondje pinot noir. We reizen de wereld rond om proefondervindelijk de verschillen te ontdekken tussen een pinot noir uit de Bourgogne en die uit bijvoorbeeld Central Otago of -dichterbij huis- Duitsland.

4.         21 januari: Georgië. Hier worden veel “orange” wijnen gemaakt. We gaan er uiteraard een aantal proeven, maar laten ons ook verrassen door andere -minder bekende- druivenrassen.

5.         10 maart: Oostenrijk. Uiteraard proeven we de grüner veltliner in verschillende stijlen, maar ook een aantal wijnen van de blauwe druivenrassen.

6.         14 april: Proeven met Job de Swart, een unieke kans om met de derde Master of Wine van Nederland een proefavond mee te maken!

7.         19 mei: wijn en spijs (in principe is deze afsluitende cursusavond bij Kookkunsten in de kleine campus).

8.         9 juni is de reserve-datum

De kosten voor de cursus bedragen € 425,00 p.p./incl. BTW.

Vanaf heden kun je je voor deze “wijnpluscursus” aanmelden. Vol = vol (maximaal 12 deelnemers).

Zes cursusavonden starten om 20.00 uur en eindigen rond 22.30 uur. Deze worden gehouden in de cursuslocatie op het adres Beatrixstraat 44 te Arnhem.

Elke avond worden er 8 wijnen geproefd.

De Wijn & Spijs avond start om 19:00 uur.

Aanmelding: alblas@svbe.nl

Na aanmelding ontvang je een factuur. De cursus gaat door bij een minimale deelname van 10 cursisten.