Wijnacademie Wisseltrofee 2019 prooi voor het ROC Mondriaan en nieuwkomer de Hotelschool Zoomvliet.

door | 18 jun 2019 | Nieuws, Opleiding, Redactie

Op maandag 17 juni jl. werd door 30 studenten van 12 scholen uit het middelbaar onderwijs gestreden om de Wijnacademie Wisseltrofee. 

Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd worden er examens afgenomen op zowel het niveau Wijnoorkonde (SDEN 2) als op het niveau Wijnbrevet (SDEN 3). De organisatie van de wedstrijd is in handen van de Wijnacademie in Maarn. Naast de trofee en eeuwige roem maken de studenten die examen doen voor de Wijnoorkonde kans op een gratis cursus Wijnbrevet en de hoofdprijs, voor studenten die het examen Wijnbrevet doen, is gratis deelname aan de opleiding Vinoloog bij de Wijnacademie. De prijzen werden uitgereikt door Frank Jacobs, voorzitter van het bestuur van de Wijnacademie.

De winnaar bij de kandidaten die streden om een plaats bij de Vinologenopleiding is geworden Teide Schepers (links op de foto). Hij is tweedejaarsstudent op het ROC Mondriaan in Den Haag. Hij had in totaal 55 van de 60 vragen goed beantwoord en behaalde daarmee een 9,5. 

De winnaar bij de kandidaten die examen deden voor de Wijnoorkonde is geworden Roy Peeters (rechts op de foto). Hij is tweedejaars student op Hotelschool Zoomvliet uit Bergen op Zoom. Hij had in totaal 46 van de 50 vragen goed beantwoord en behaalde daarmee een 9. 
 

Wijnkennis naar hoger niveau en uitbreiding met gastronomie module

Met het instellen van de wisseltrofee wil de Wijnacademie de wijnkennis van de jongeren naar een hoger niveau tillen. “We willen het enthousiasme binnen het wijnonderwijs een stimulans geven en jongeren warm maken voor het vak”, vertelt Klazien Vermeer, Registervinoloog en tevens opleidingsmanager bij de Wijnacademie. 

 “ Er is veel belangstelling voor wijn in het middelbaar onderwijs” vult Frank Jacobs aan: “Met name ook voor wijn en spijs. Voor het aftoetsen van Wijnkennis 2 is er op verzoek van veel scholen daarom ook een gastronomie module ontwikkeld. Het voordeel van een landelijk erkend SDEN examen is dat het diploma zijn waarde houdt en een bepaald standaardniveau waarborgt”. 

Wijnacademie en SDEN

Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn en gedistilleerd, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, plus het begeleidingstraject voor Magister Vini. 
De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens en Normering (SDEN). De SDEN is een onafhankelijke stichting die examens afneemt op vijf verschillende niveaus van Wijnvignet tot Magister Vini.
Voor informatie www.wijnacademie.nl en www.sden.nl