Cursus Wijnoorkonde voorjaar 2020

door | 18 sep 2019 | Nieuws, Opleiding, Redactie

Weet je al iets van wijn? Is wijn een boeiend product voor je?

Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap? Wil je beter leren proeven? 

Deze basiscursus neemt je in zes avonden mee op reis door de fascinerende wijnwereld! Je leert herkennen wat je lekker vindt en komt meer te weten over de factoren die van invloed zijn op de kwaliteit van de wijn, druivenrassen, vinificatiemethoden, etiketten, wijnwetgeving en wijngebieden. Kortom een cursus voor de beginnende professional of echte liefhebber.

Elke cursusavond bestaat uit een theoretisch en een proeftechnisch gedeelte; iedere cursusavond proef je minimaal zes wijnen. De te proeven wijnen zijn afkomstig uit de traditionele wijngebieden en de nieuwe wereld. 

Cursus voorjaar 2020:  donderdag 16 januari, donderdag 6 februari, donderdag 12 maart, donderdag 2 april, donderdag 24 april, donderdag 14 mei en donderdag 4 juni (reserve-avond)*. Cursuskosten bedragen € 195,00 pp incl. 6 proefglazen, excl. cursusboek “Ik weet meer van wijn” (bestellen www.stichtingplatformdranken.nl) en examenkosten (aanmelden examen www.wijnacademie.nl). De cursuslocatie is in Arnhem.

Stuur voor aanmeldingen een e-mail naar Chris Alblas: alblas@svbe.nl