Vinexpo Paris 2020, een première!

door | 1 nov 2019 | importeurs, Internationaal, Nieuws

Over minder dan 5 maanden opent de eerste Vinexpo Paris haar deuren: een nieuw Vinexpo evenement in gastronomiehoofdstad Parijs, een strategische locatie voor de Europese en mondiale wijnhandel, georganiseerd met 40 jaar ervaring in het organiseren van wijnvakbeurzen. Deze eerste editie vindt plaats van 10 t/m 12 februari 2020 in het expositiecomplex Paris Expo Porte de Versailles, onder beschermheerschap van de Franse president Emmanuel Macron. Als eerste grote wijnbeurs van het jaar belooft de Vinexpo Paris een nieuw topevenement te worden voor de internationale wijnhandel.

Europa blijft, met ruim 60% van de wijnconsumptie, de komende vijf jaar de grootste markt en deelnemen aan Vinexpo Paris is dan ook een must om het potentieel van deze markt te benutten.

Innovatieve en attractieve concepten: 

Naast het aanbod van Franse en internationale exposanten, zal de Vinexpo Paris drie speciale concepten ontwikkelen op de beursvloer, elk met een eigen scenografie en identiteit:

  • WOW! (World of Organic Wines) Deze sector, reeds een groeiend succes op de andere Vinexpo evenementen, is gewijd aan biologische en biodynamische wijnen in een speciale setting: een beurs met menselijke maat binnen de grote vakbeurs. 
  • BE SPIRITS brengt de spelers van de sterke dranken- en cocktailsector bij elkaar in een innovatief 360° concept, met lezingen en een ‘Infinite Bar’ die de merken over het voetlicht brengt. Elk gedeelte van de bar wordt gehost door een hotel of bar uit Parijs met hun cocktail maker, en de beurservaring wordt ‘s avonds voortgezet in de bars in de stad.
  • L’AVENUE: deze Parijse avenue in Hausmanniaanse stijl biedt onderdak aan wijn- en gedistilleerdmerken die zich op speciale en elegante wijze willen onderscheiden.

Een rijk programma aan randevenementen

  • Rondetafelbijeenkomsten en lezingen door experts van diverse disciplines (economische, politieke en wetenschappelijke beslissers) die de uitdagingen van de toekomst zullen ontcijferen.
  • De Vinexpo Academy biedt masterclasses en topproeverijen door Masters of Wine, beste ASI-sommeliers van de wereld en andere grote namen uit de internationale wijnwereld. Onder andere Marc Almert, Beste Sommelier van de Wereld ASI 2019, heeft zijn deelname reeds bevestigd met een verrassende blindproeverij op de beurs.
WineParis Vinexpo 2023