Vinexpo Paris 2020, event met meerwaarde

door | 17 dec 2019 | importeurs, Internationaal, Nieuws, Redactie

De gezamenlijk gehouden vakbeurzen Vinexpo Paris en Wine Paris (10-12 februari 2020) bieden inkopers de mogelijkheid een rijk en representatief aanbod van Franse en internationale wijnen en gedistilleerd te ontdekken, en zo hun marktpotentieel te optimaliseren.

Naast een zeer omvangrijk aanbod van Franse wijnen, ontvangt de Vinexpo Paris 60 wijnregio’s uit ruim 20 productielanden, waaronder Argentinië, Duitsland, Georgië, Griekenland, Italië, Nieuw- Zeeland, Oostenrijk, Portugal, Roemenië, Spanje, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Zuid- Afrika, Zwitserland…

In totaal worden voor dit eerste grote internationale vakevenement van het jaar 2020, 2.800 exposanten en 30.000 bezoekers verwacht in Parijs.

Naast het aanbod van exposanten, vindt de bezoeker op de Vinexpo Paris een aantal nieuwe en aansprekende evenementen, lezingen en masterclasses om meer grip op de marktontwikkelingen te krijgen:

  • –  WOW! (World of Organic Wines) biedt een internationaal aanbod van biologische en biodynamische wijnen in een speciale setting en verwacht ongeveer 150 exposanten. Een groot deel van de deelnemers komt uit Frankrijk (Beaujolais, Champagne, Bourgogne, Elzas…), met daarnaast deelnemers uit andere delen van de wereld (Chili, Duitsland, Italië, Libanon, Spanje, Zuid-Afrika).
  • –  BE SPIRITS brengt de spelers van de sterke dranken- en cocktailsector bij elkaar in een eigen concept. Ambachtelijke en internationale merken verenigen bartenders, importeurs, inkopers, e-commerce, horeca en duty free. Onder de deelnemers o.a.: Moët Hennessy, La Maison Villevert, Soring, The National Distillery Company, Cambusier, Distillerie Warengheim en HalewoodInternational. Naastdestandsvandeexposanten,isertevenseen‘InfiniteBar’en een serie lezingen gewijd aan gedistilleerde dranken. De ‘Infinite Bar’, met de lengte van een Olympisch Zwembad, presenteert 24 merken, waarbij elk gedeelte van de bar wordt gehost door een gerenommeerd hotel of bar uit Parijs met hun cocktail maker.
  • –  L’AVENUE: deze Parijse ‘avenue’ in Hausmanniaanse stijl biedt onderdak aan 8 premium wijn- en gedistilleerdmerken die zich op speciale en elegante wijze willen onderscheiden: Grupo Peñaflor, Champagne Nicolas Feuillate, AdVini, Domaines Paul Mas, Maison Boisset, Marqués de Cáceres, Champagne Deutz en Araex Grands Spanish Fine Wines.

Voor meer informatie en het aanvragen van een toegangsbadge, kunnen geïnteresseerden terecht op de website www.vinexpoparis.com. Ook kan voor vragen contact opgenomen worden met de Nederlandse vertegenwoordiging: Promosalons Nederland, T. 020 4620020, E. netherlands@promosalons.com

WineParis Vinexpo 2023