Grote bestuurswisseling

door | 13 feb 2020 | importeurs, Nieuws, Opleiding

Tijdens de jaarvergadering op 10 februari jl in Den Bosch heeft er een ingrijpende bestuurswisseling plaatsgevonden bij het Nederlands Gilde van Sommeliers.
Penningmeester van het eerste uur en een van de mede oprichters van het NGS Peter Bruins vond dat het tijd werd om de bankpas van het NGS over te dragen aan de jonge generatie. Bijna letterlijk nam Niels van Overmeire (sommelier bij De Bokkedoorns in Overveen) de bankpas van zijn leermeester over om de komende jaren de financiën van het NGS te beheren.
Ook voorzitter Edwin Raben trad af om zich te kunnen richten op de vele andere drukke werkzaamheden in zijn leven. Maar heeft toegezegd om altijd klaar te staan voor het NGS. Als lid van de examen commissie van het A.S.I. blijft hij ook betrokken bij het A.S.I. examen.
Edwin benadrukt nogmaals het belang van dit A.S.I. examen, waarmee een vakkundige sommelier zich kan onderscheiden.
Edwin wordt opgevolgd door Heleen Boom, die de afgelopen periode vice-voorzitter was.
Ook René Persoon legde zijn bestuursfunctie neer om ruimte te maken voor de jonge garde. René heeft sinds 1998 de scepter gezwaaid in de proefcommissie van het NGS en hiermee memorabele proeverijen op de kalender gezet.
René wordt opgevolgd in de proefcommissie door Natasja Noorlander (sommelier bij The Dylan in Amsterdam). Natasja heeft al een periode meegelopen in de proefcommissie en is hiermee een waardig opvolger van René.
Daarnaast is Marco Westra (maître bij The Bridges in Amsterdam) toegetreden tot het bestuur van het NGS en neemt de functie van secretaris op zich en gaat zijn schouders onder de organisatie van de Trophée Henriot zetten.

Hiermee is er een nieuw fris en enthousiast bestuur gevormd.
Het huidige bestuur bestaat nu uit de volgende leden:
Heleen Boom – voorzitter
Job Seuren – vice-voorzitter en pr
Marco Westra – secretaris en wedstrijden
Niels van Overmeire – penningmeester
Edger Groeneveld – proefcommissie
Noël van Wittenbergh – proefcommissie
Natasja Noorlander – proefcommissie

Nieuwe sponsors voor het NGS

Van groot belang voor iedere vereniging maar zeer zeker ook voor het NGS is de steun van sponsors.
Daarom is het NGS erg blij met de komst van 3 nieuwe sponsors voor het NGS:
Eurocave wijnkasten, Delta Wines en Karel de Graaf Bourgogne – Agenturen.

WineParis Vinexpo 2023