Michiel van Eerde, chef BAUT, tekent boekcontract

door | 18 feb 2020 | Boeken en films, Nieuws, Redactie

Binnenkort bij Fontaine Uitgevers

Michiel van der Eerde, chef, oprichter en eigenaar van Baut in Amsterdam heeft zijn boekcontract getekend bij Fontaine Uitgevers. Het boek, dat de populairste recepten van BAUT zal bevatten, zal najaar 2020 verschijnen.

Uitgever Francis Wehkamp: “Baut is al jarenlang een begrip in Amsterdam en omstreken en ik kijk uit naar de samenwerking met Michiel om het beste dat Baut te bieden heeft, te vatten in een eigenwijs en uniek boek dat past bij de Baut-filosofie.”

Ruim 7 jaar geleden maakte Michiel van der Eerde naam als pop-up goeroe van Amsterdam. BAUT was rauw, rebels, eigenzinnig, tijdelijk maar bovenal heel goed in het leveren van service en kwaliteit. “Underpromise and overdeliver” was de grote filosofie. Je komt binnen zonder verwachtingen en gaat vol verbazing de deur uit, “Wat is dit eten lekker en wat was de service goed!”

Na zes succesvolle rondreizende edities is het tijd voor een nieuwe dimensie en krijgt BAUT er een permanent zusje bij “Bar BAUT”, waar alle klassieke en succesvolle gerechten van de voorgaande 6 edities weer op de kaart staan.  

Chef Michiel van der Eerde: “BAUT is mijn kindje. Met alles wat ik heb gedaan op culinair gebied voel ik mij het meest verbonden met BAUT. De 10- recensie van Johannes van Dam zette ons direct op de kaart. Zeven jaar en zes pop-up edities verder, hebben we nu een permanente spin-off van BAUT en komt er nu dus een boek met onze signatuur gerechten en de meest bizarre verhalen van de afgelopen 7 jaar. BAUT zal BAUT niet zijn als hier niet heel veel gekkigheid in terug komt en we het meest rock ’n roll kookboek gaan maken dat je ooit gezien hebt.”

Het boek BEST OF BAUT dat in het najaar van 2020 zal verschijnen, vertelt het verhaal van Baut en maakt alle Baut-klassiekers beschikbaar voor de enthousiaste thuiskok.

WineParis Vinexpo 2023