Wijncursus Wijnbrevet/SDEN3/vooropleiding Wijnacademie start 12 april 2021 in Arnhem

door | 26 mrt 2021 | Nieuws, Opleiding, Redactie

SVBE Wijnprofessionals start -bij voldoende deelnemers- op maandag 12 april 2021 weer de cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau). Deze cursus, die gegeven wordt door register vinoloog Chris Alblas, vindt plaats in Hotel Groot Warnsborn te Arnhem. De cursusgroep bestaat in verband met de RIVM richtlijnen uit maximaal 10 cursisten. Deze cursus kan ook “in-company” uitgevoerd worden.

Cursus Wijnbrevet

De cursus Wijnbrevet is vooral voor degenen die in restaurants en wijnwinkels werken, maar ook gepassioneerde wijnliefhebbers die nog meer van wijn willen weten en misschien de Wijnacademie als ambitie hebben.

Deze cursus bestaat uit negen avonden waarin uitgebreid wordt ingegaan op wijnbouw, wijnbereiding, wijnlanden en –gebieden en druivenrassen. Een belangrijk onderdeel in deze cursus is het leren proeven van wijnen, ruim 70, die geanalyseerd worden en met elkaar besproken.

Het is erg leuk om de verschillende rassen en wijngebieden te leren herkennen en te weten waar ze veelal vandaan komen. Het cursusmateriaal omvat veel “wijnfeiten” en moet goed bestudeerd worden om dit diploma te halen. Met dit diploma kun je klanten in de wijnhandel en gasten in de horeca zeker een goed advies geven en het biedt een goede basis voor de vinologenstudie aan de Wijnacademie.

Nieuwe data (maandagavonden): maandag 12 april, 26 april, 3 mei, 10 mei, 17 mei, 24 mei, 31 mei, 7 juni, 14 juni en 28 juni (reserve-avond) en 5 juli 2021(reserve-avond). Data onder voorbehoud i.v.m. Covid-19.

Cursuskosten € 475,00 p.p. (inclusief een set proefglazen, exclusief cursusboek en examengeld). Het cursusboek kan besteld worden op de site www.wijn.nl Aanmelden voor het examen via de site www.wijnacademie.nl De examennormen staan op www.sden.nl

Aanmelden voor de cursus door een e-mail te sturen naar info@svbe.nl

Meer informatie is te verkrijgen bij Chris Alblas: alblas@svbe.nl Mobiel: 06-28242813

Chris Alblas, register wijndocent

*Reserve-avonden graag in uw agenda noteren. Van deze avond wordt gebruikt gemaakt als er onvoorzien een lesavond uitvalt.