Chris Alblas pleitbezorger biologische wijnbouw

door | 22 mei 2023 | Cursus, importeurs, Opleiding, Redactie

Internationaal jureren

Chris Alblas is sinds 1987 actief in de wijnwereld. Aanvankelijk met name als organisator van wijncursussen en wijnproeverijen, maar vervolgens ook als importeur van wijn. Naast deze werkzaamheden is hij jurylid bij het Concours Mondial de Bruxelles en Mundus Vini. Ook jureerde hij bijna 10 jaar in Zuid-Afrika bij de Michelangelo International Wine & Spirits Competition. Verder gevraagd naar zijn werkzaamheden noemt hij nog het schrijven voor Drinks Slijtersvakblad en de Wijnacademie. Ook doceert hij bij de Wijnacademie de gebieden Elzas en Loire. Tevens maakt Chris Alblas deel uit van de SDEN (Stichting Dranken Examens en Normering) examencommissie.

Wijncursussen (www.wijncursussen.nl)

In Arnhem en op verzoek ook elders geeft Chris Alblas cursussen voor beginners en gevorderden.

Zo is er de cursus Wijnvignet (SDEN1 niveau) voor iedereen die iets meer over wijn wil weten. In drie avonden krijg je informatie over het maken van wijn en leer je een aantal belangrijke druivenrassen kennen. Afsluitend is er aandacht voor de combinatie van kaas en wijn. Deze cursus kan ook voor bedrijven en groepen gegeven worden.

De cursus Wijnoorkonde (SDEN2 niveau) is voor iedereen die direct al meer diepgang in de cursus wil. In vijf avonden krijg je meer informatie over de wijnbereiding en de belangrijkste wijngebieden. Uiteraard wordt er ook geproefd!

De cursus Wijnbrevet (SDEN3 niveau) is voor degenen die wijn als passie hebben en er veel meer over willen weten. In acht avonden leer je vrijwel alle wijnlanden kennen die een rol spelen in de wijnwereld. Het diploma (of gelijkwaardig) is noodzakelijk als je naar de Wijnacademie wilt.

Alle cursussen starten in het najaar. Meer informatie: www.wijncursussen.nl

Biodiversiteit

Chris Alblas importeert wijnen uit Duitsland, Frankrijk, Spanje en Italië. Wijn kan residuen van giftige stoffen bevatten en daarom, zo is te lezen in diverse artikelen, drinkt een Nijmeegse neuroloog uitsluitend biologische wijn. Het gaat Chris Alblas ook om de biodiversiteit in de wijnbouw en dat wordt door steeds meer producenten nagestreefd. Ook andere keurmerken leveren daar een positieve bijdrage aan.  Import van: La Lastra (Toscane), Tempore (Bajo Aragon), Pinoso (Alicante), Vegalfaro (Utiel-Requena), Arriezu (Rueda en Rioja), Weingut Brüder Dr. Becker (Rheinhessen), Château L ‘Hospital (Bordeaux/Graves) en Château Couronneau (Bordeaux).

Veel wijnen vind je op de site van www.nobelwijnen.nl

Ben je als particulier of bedrijf geïnteresseerd in dit aanbod neem dan contact op: alblas@svbe.nl of 06-28242813.