logo WIJNJOURNAAL groen

Champagne Drappier Diary of the 2017 harvest

door | 8 sep 2017 | Internationaal, Nieuws

Grandfather, Father, Son and the Holy Spirit!

The crush kicked off on Tuesday, the 5th of September.
A very nice harvest is underway with highly promising acid and sugar ratios. Admittedly, the frost severely damaged our estate in April, however, the season was especially good and provided a second generation of bunches, thereby allowing our Pinot Noirs to partly catch up their delay,” explained Michel Drappier.
André Drappier, who is almost 91 years old, Michel and his son, Hugo, are pleased to harvest superb Pinots from the locality called Saint Esprit (Holy Spirit). This name was derived from the Cistercian estates, belonging to the abbey of Clairvaux, several parcels of which, are now owned by the Drappier family.

Meer nieuws

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Wie maakt de beste portcocktail ter wereld?

Nederland stuurt Andre Montijn naar Porto voor de Graham's Blend Series Competitie met zijn Douro Cobbler.Amsterdam, 15 april 2025 – Acht van de meest creatieve bartenders van Nederland verzamelden zich gisteren in de Sonora Bar in Amsterdam voor de...

Lees meer
SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

SDEN2 cursus Wijnoorkonde in Arnhem

Hoe meer je van wijn weet, hoe interessanter het wordt!Wil je er graag meer over weten, zodat je beter weet hoe je een wijn uitkiest van een wijnkaart of in het schap bij wijnhandel of supermarkt? Wil je beter leren proeven? Deze basiscursus neemt je in...

Lees meer
Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025

Cursus Wijnvignet in Arnhem najaar 2025Chris Alblas, die niet alleen register vinoloog van de Wijnacademie is, maar ook Register Wijndocent en aanbevolen Wijndocent van de Wijnacademie, organiseert in het najaar de cursus Wijnvignet in Arnhem.Wijnvignet...

Lees meer
logo svbe
logo wijncursussen.nl
logo nix
Share This