Boomsma Distilleerderij ontvangt twee awards tijdens de International Spirit Challenge

door | 25 apr 2016 | Internationaal, Nieuws

Boomsma Logo
Esbjærg Vodka Copper Edition en Claerkampster Cloosterlikeur zilver en goud

Amsterdam, 25 april 2016 – Boomsma Distilleerderij scoort dit jaar extreem goed in de internationale wereld van likeuren en spirits: niet één, maar twee keer viel het zelfstandige Friese bedrijf deze week in de prijzen tijdens de ISC (International Spirit Challenge). De Esbjærg Vodka Copper Edition won de zilveren prijs en met hun Claerkampster Cloosterlikeur wisten ze een gouden medaille in de wacht te slepen. De ISC is de meest gerespecteerde en invloedrijke competitie op het gebied van spirits ter wereld.

Dit jaar wordt de ISC voor de 21ste keer gehouden en is daarmee jaren absoluut een autoriteit op het gebied van het beoordelen van likeuren en spirits. De strenge, onafhankelijke jury kreeg dit jaar maar liefst 1300 inzendingen binnen uit bijna 70 verschillende landen. Het beoordelingsproces is gericht op drie pijlers: smaak, design & verpakking en marketing.

De winnaars uit de categorieën ‘Vodka’ en ‘Liqueurs & Specialities’ zijn inmiddels bekend. In de eerste categorie eindigde Boomsma’s Esbjærg Vodka Copper Edition op de tweede plaats, en in de tweede categorie ontvingen ze zelfs een gouden plak voor hun Claerkampster Cloosterlikeur. ‘Het winnen van een ISC award is echt een enorme prestatie, we zijn ontzettend trots en blij. Natuurlijk hopen we stiekem op nog een titel, maar dit is al een droom die uit komt’, aldus Saskia en Chantoine Boomsma, eigenaren van het familiebedrijf.

Over Esbjærg Vodka Copper Edition
Esbjærg Vodka Copper Edition is een nieuwe, bijzondere vodka gemaakt van zuivere graanalcohol en wordt dus, in tegenstelling tot veel andere vodka’s, nog echt traditioneel gedistilleerd. Dit doen ze in een ‘Copper Pot Still’, een koperen ketel, met de inhoud van 2.500 liter. Distillatie in koper zorgt voor een bijzondere, pure en ultra zachte smaak.

Over Claerkampster Cloosterlikeur
Claerkampster Cloosterlikeur is een opvallende groene kruidenlikeur met een karakteristieke smaak, gemaakt volgens het eeuwenoude recept van broeder Jacob die tijdens zijn wandelingen rondom het Claerkampster klooster de kruiden verzamelde. De 17 verschillende natuurlijke kruiden groeien nog rondom de plek waar ooit het Claerkampster klooster stond.

Over Boomsma Distilleerderij
Boomsma Distilleerderij werd in 1883 opgericht in Leeuwarden. In tegenstelling tot de meeste andere distilleerderijen is Boomsma nog steeds een zelfstandig familiebedrijf. Onder leiding van de vijfde generatie worden oude tradities gekoesterd en nieuwe ambities gerealiseerd. Naast het distilleren van whisky, wodka, rum en oer-Hollandse jenevers en kruidenbitters is Boomsma sinds het begin van de jaren zeventig ook actief als importeur van kwaliteitswijnen van over de hele wereld. Voor meer informatie over Boomsma, bezoek de website.