Geslaagden SommelierOorkonde van de Wijnacademie® 2018 in het zonnetje gezet

door | 11 jan 2019 | Nieuws, Opleiding, Redactie

Tijdens een geanimeerde en druk bezochte bijeenkomst op de Wine Professional werden dinsdag 8 januari de diploma’s uitgereikt aan de geslaagden voor het tweede examen voor de SommelierOorkonde van de Wijnacademie® dat eind november plaatsvond.

In 2018 lanceerde de Wijnacademie deze cursus die gericht is op het werken met wijn in de horeca. In de Nederlandse tophoreca is vaak een sommelier aanwezig en is het op wijngebied meestal goed geregeld. Maar juist in het middensegment van de horeca ontbreken de nodige kennis en vaardigheden betreffende wijn nogal eens bij de medewerkers in de bediening. Voor hen is deze cursus, die inclusief het examen zes avonden beslaat, dan ook bedoeld.
“Want een sommelier kan de lunch of het diner voor elke gast maken of breken. Iemand met de juiste kennis en vaardigheden aan je tafel kan dan ook voor een extra dimensie van je restaurantbeleving zorgen,” benadrukte Frank Jacobs, bestuursvoorzitter van de Wijnacademie, nog maar eens in zijn speech.
Onderdelen die tijdens de cursus aan de orde komen zijn onder meer: wijn & spijs combinaties, analyse van wijn en producten, samenstelling van een wijnarrangement, menu-opbouw, wijnbehandeling, serveertemperatuur, glaswerk, gastheerschap, wijnadvies aan gasten en de financiële kant van wijnmanagement in het restaurant.

De cursus wordt gegeven door Anja Vondenhoff (oud-sommelier met internationale ervaring en wijndocent) en Edwin Raben (voorzitter van het Nederlands Gilde van Sommeliers en wijndocent).